Викингът

The Northman

САЩ, Великобритания | 2022г | 137 минути | Екшън , Приключенски , Трилър | Официален сайт
- 6.8/10

За филма

В разпространение от: 31.03.2022
Премиера в България: 22.04.2022
Производител: New Regency Productions, Focus Features, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Началото на X век в земите, наричани днес Исландия. Принцът на викингите Амлет (Александер Скарсгард) тръгва да търси справедливост и отмъщение за убития си баща.

Базирана на древна скандинавска легенда, историята разказва за млад викингски принц, тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат. За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее опасностите на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а накрая да се изправи срещу най-големия си враг – собствената си кръв.

На какво е способен и колко далеч може да стигне човек, жадуващ за справедливост? Филмът е уникално пътешествие през богатството на скандинавския фолклор, което ни предлага епично преживяване. В ролите са още Никол Кидман (като майката на Амлет, кралица Гудрун), Аня Тейлър-Джой (като Олга от Брезовата гора), датският актьор Клес Банг (чичото на Амлет - Фьолнир), Итън Хоук (бащата на Амлет - крал Аурвандил Вар Равен) и Уилем Дефо (Хеймир глупака).

Снимките са осъществени през август-декември 2020 г. в Северна Ирландия и Исландия.

Кастинг

Режисьор: Робърт Егърс
В ролите: Александер Скарсгард, Никол Кидман, Клес Банг, Аня Тейлър-Джой, Итън Хоук, Бьорк, Уилем Дефо, Ингвар Сигурдсон, Ралф Инесън, Кейт Дики
Сценаристи: Робърт Егърс, Шоон
Продуценти: Арнън Милчън, Ларс Кнусен, Марк Хафъм
Музика: Робин Каролан, Себасчън Гейнсбъръ
Оператор: Джарин Блашк
Copyright © 2024 Dir.bg.