Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

САЩ | 2022г | 126 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 04.05.2022
Премиера в България: 06.05.2022
Производител: Marvel Studios, Truenorth Productions, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

Продължение на филма "Доктор Стрейндж" (2016 г.).

Най-голямата заплаха за нашата вселена е... той самият! След като наруши целостта на пространство-времето, като отвори вратите към Мултивселената в "Спайдър-мен: Няма път към дома" (2021), доктор Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) се изправя пред тежките последици от своите действия. Всяка нощ той сънува един и същи ужасяващ сън, а след това се събужда и… истинският кошмар започва – Земята и съществуването на цялата Вселена са поставени на карта.

Неспособен сам да се справи със задачата да овладее излезлия от равновесие всемир, Стрейндж се обръща за помощ към живеещата в изгнание и бореща се със своите собствени вътрешни демони, бивша отмъстителка Уанда Максимоф (Елизабет Олсън) – Червената вещица. Двамата се сблъскват с редица препятствия и противници, сред които някогашният ментор и майстор на мистичните изкуства Карл Мордо (Чиуетел Еджиофор), безсмъртното древно създание Шума-Горат и с може би най-голямата заплаха за вселената до момента – покварената версия на самия Доктор Стрейндж.

Един оригинален, спиращ дъха визуален спектакъл и интересна, емоционална история във впечатляващ и знаменателен свят - впечатляващо пътешествие в неизвестното през умопомрачителните и опасни алтернативни реалности на Мултивселената. За да възстанови равновесието, Стрейндж разчита на помощта на стари и нови съюзници, с които посреща опасностите, проникнали през прохода между вселените. Ще успее ли той да спаси самата тъкан на реалността и какво ще е цената за това – за него и за света?

Снимките са осъществени през ноември 2020 - април 2021 г. във Великобритания.

Кастинг

Режисьор: Сам Рейми
В ролите: Бенедикт Къмбърбач, Елизабет Олсън, Рейчъл Макадамс, Бенедикт Уонг, Чиуетел Еджиофор, Сочи Гомес, Патрик Стюарт, Майкъл Стулбарг
Сценаристи: Джейд Хали Бартлет, Майкъл Уолдрън
Продуцент: Кевин Файги
Музика: Дани Елфман
По книгата на: Стив Дитко, Стан Лий
Оператор: Джон Матисън

Мултимедия

Copyright © 2024 Dir.bg.