Престъплението е мое

THE CRIME IS MINE

Франция | 2023г | 102 минути | Комедия , Криминален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.03.2023
Премиера в България: 06.10.2023
Производител: Music Box Films
Разпространител: Cinelibri

Действието се развива през 30-те години в Париж.
Мадлен – красива, млада, безпарична и бездарна актриса, е обвинена в убийството на известен продуцент. Подпомогната от най-добрата си приятелка Полин, млада безработна адвокатка, Мадлен получава оправдателна присъда, защото деянието е извършено при самоотбрана. Така започва новият й живот, белязан от слава и успехи, докато истината не излиза наяве.

Интелигентна и искряща като добро шампанско, тази комедия с привкус на фарс ще изненада приятно почитателите на Франсоа Озон и ще плени всички останали!
Забавлявайки се, режисьорът хвърля светлина върху механизмите на филмовата и сценичната индустрия и недъзите на правосъдната система и изгражда сюжет с немалко съставки: убийство, любовници, провалени актриси, изпитания, женска солидарност, "Me Too" мотив. Най-добрите френски актьори, представители на няколко поколения, очевидно се чувстват добре в тази стилна история за това, че известността – дори когато е резултат от обвинение в предполагаемо убийство – не е пречка да се печелят професионални отличия и обществен престиж…

Филмът е създаден по пиеса на Жорж Бер и Луи Верньой, написана през 1934 г.

Кастинг

Режисьор: Франсоа Озон
В ролите: Надя Терешкевич, Ребека Мардър, Изабел Юпер, Фабрис Лукини, Андре Дюсолие, Феликс Льофевр, Дани Буун
Сценаристи: Франсоа Озон, Филип Пиазо, Жорж Бер
Пиесата на: Жорж Бер и Луи Верньой
Copyright © 2024 Dir.bg.