Аз, капитан

The Captain

Италия, Белгия, Франция | 2023г | 121 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10
Програма:

За филма

В разпространение от: 06.09.2023
Производител: 01 Distribution, Pathe Distribution
Разпространител: Бета Филм
Награди и номинации: Венеция '23 - „Сребърен лъв“ за режисура, наградата “Марчело Мастрояни за изгряващ актьор на Сейду Сар;

Сан Себастиан – Наградата на публиката за най-добър европейски филм

"Io capitano"

Филмът на Матео Гароне, отличен със „Сребърен лъв” за режисура и наградата „Марчело Мастрояни“ за изгряващ актьор, е част от програмата на фестивала

Тазгодишното (2024 г.) издание на „Киномания“ отново представя най-доброто от световното кино през настоящата година. Фестивалът ще покаже за първи път пред българската публика „Аз, капитан“ на режисьора Матео Гароне, носител на наградата за режисура на 80-ото издание на Международния кинофестивал във Венеция. Освен със „Сребърен лъв“, продукцията е отличена и с наградата „Марчело Мастрояни“ за изключителната игра на младия актьор Сейду Сар.

„Аз, капитан“ проследява пътя на две сенегалски момчета, които мечтаят да емигрират в Италия. Според мотивацията на венецианското жури филмът е „разтърсваща съвестта модерна одисея“, а режисьорът Матео Гароне „умее да преследва амбициозни идеи, въпреки огромните трудности да постига истинност в интерпретацията и чрез разказ между съня и реалността да предаде универсално послание за съпротива и солидарност“.

За да постигне автентичност на изпълнението, Матео Гароне запознава актьорите си със сценария едва в началото на всеки снимачен ден. Благодарение на този подход и безспорния си талант, младият непрофесионален актьор Сейду Сар печели сърцата както на публиката, така и на журито.

Кастинг

Режисьор: Матео Гароне
В ролите: Афиф Бен Бадра, Исака Савадого, Сейду Сар, Мустафа Фал, Кади Си
Сценаристи: Матео Гароне, Масимо Чекерини, Масимо Гаудиозо
Музика: Андреа Фари
Оператор: Паоло Карнера
Copyright © 2024 Dir.bg.