Любимците на Америка

America´s Sweethearts

САЩ | 2001г | 102 минути | Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 20.07.2001
Премиера в България: 23.11.2001
Производител: Revolution Studios, Face Productions, Roth-Arnold Productions, Columbia Pictures, Sony Pictures Entertainment
Разпространител: Александра Филмс

Почит към класическите Холивудски комедии, тази романтична комедия събрала невероятен актьорски състав в сюжет от задкулисието на Холивуд.

Кики Харисън (Джулия Робъртс) е преданата лична асистентка на красивата самовлюбена суперзвезда Гуен Харисън (Катрин Зита-Джоунс). Кики всъщност е нейна сестра. Животът с известната Гуен никога не е бил лесен за стеснителната Кики. Но всичко се усложнява още повече, след като тя се съгласява да помогне на Гуен и отчуждения й съпруг – актьора Еди Томас (Джон Кюсак), да се съберат за последна публична поява във връзка с промоцията на последния им филм.

Ветеранът-пресагент Лий Филипс (Били Кристъл), заплашен от конкуренцията на свое младо протеже, се е заел с организацията на това дългоочаквано събитие. С помощта на Кики като негово тайно оръжие, Лий трябва да подреди събитията през този уикенд така, че да няма засечка. Това, естествено, се оказва илюзия – след 9 съвместни хита и пагубна 18-месечна раздяла (провокирана от връзката на Гуен с испанския й партньор Хектор /Ханк Азария/) отдавна не е останала любов между тези одумвани “любимци”.

Кастинг

Режисьор: Джо Рот
В ролите: Ханк Азария, Алън Аркин, Катрин Зита-Джоунс, Джон Кюсак, Станли Тучи, Били Кристъл, Джулия Робъртс, Сет Грийн, Кристофър Уокън
Сценаристи: Питър Толън, Били Кристъл
Продуценти: Сюзън Арнолд, Били Кристъл, Дона Аркоф Рот
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Оператор: Федон Папамайкъл
Copyright © 2024 Dir.bg.