Шрек 2

Shrek 2

- 0/10

За филма

В разпространение от: 21.05.2004
Премиера в България: 01.10.2004
Премиера на DVD: 21.12.2015
Производител: Dream Works Pictures
Разпространител: Съни филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Естественият ход на приказките отново е прекъснат от продължението на блокбъстъра, носител на Оскар, Шрек. В "Шрек 2" , Шрек, Магарето и принцеса Фиона се впускат във вихъра на нови приключения с обичайните за приказките препятствия по пътя.

След битката за ръката на принцеса Фиона с огнедишащия дракон и злия Лорд Фаркваад, Шрек е изправен пред най-голямото предизвикателство: роднините на булката.

Шрек и Фиона се завръщат от медения си месец и са поканени да посетят родителите на Фиона – краля и кралицата на Далечното кралство. Младоженците се отправят на път заедно с вярното и забавно Магаре. Всички жители на Далечното кралство излизат, за да поздравят красивата си принцеса, а родителите й с радост очакват пристигането на любимата си дъщеря и новия принц. Но никой не би могъл да ги подготви за вида на техния зет, без да споменаваме и колко много се е променило тяхното малко момиче.

Кастинг

Режисьори: Кели Асбъри, Андрю Адъмсън, Конрад Върнън
Сценаристи: Адъмсън Стилмън, Дж. Дейвид Стем, Джо Стилмън, Дейвид Н. Уийс
Продуценти: Джон Х. Уилямс, Дейвид Липман, Арон Уорнър
По книгата на: Уилям Стийг
Ролите озвучават: Джули Андрюс, Рупърт Еверет, Джон Клийз, Дженифър Сондърс, Лари Кинг, Майк Майърс, Еди Мърфи, Камерън Диас, Антонио Бандерас
Copyright © 2024 Dir.bg.