Майката

The Mother

Великобритания | 2003г | 111 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 09.10.2003
Премиера в България: 04.03.2004
Производител: BBC Films, Free Range Films, Renaissance Films, Sony Pictures Classics
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: 2 номинации за Европейска филмова награда 2003 г. (Ан Рийд и за сценарий)„
2 номинации за Европейска филмова награда 2004 г. (Ан Рийд и Даниел Крейг)
Номинация BAFTA 2004 г.

Мей и съпругът й Тутс (Ан Рийд и Питър Вон) отиват в Лондон, където синът им Боби и съпругата му Хелън (Стивън Макинтош и Ана Уилсън-Джоунс) водят своя трескав живот.

Междувременно обърканата, отчаяна сестра на Боби – Пола (Катрин Брадшоу) се бори да извоюва своята независимост. След внезапната смърт на Тутс, Мей не иска да се върне в предишния си дом в очакване на дългите години на бездействие, които се очертават пред нея. Тя остава в Лондон, където самотната майка Пола я приема с радост, облекчена, че ще може да сподели с някого грижите по отглеждането на детето си.

Докато се приспособява към живота в големия град, Мей преживява емоционално, творческо и сексуално пробуждане, откривайки, че я привлича Дарън (Даниел Крейг). Ала Дарън е не само с 30 години по-млад от нея, но е и любовник на Пола...

Ан Рийд умело нюансира преобразяването на Мей от жертвоготовна гледачка в жена, която отчаяно копнее да навакса времето, загубено в недотам добър брак; Мичъл е доближил тона на филма до германската класика на Райнер Вернер Фасбиндер “Страхът разяжда душата” (1974 г.). Интуитивният усет на Курейши за абсурдното и способността му да драматизира критичните моменти в живота допълват дарбата на Мичъл да обрисува противоречивите чувства на героите в деликатни оттенъци.

Прожекции на София Филм Фест: 05. и 07.03.2004 г.

Кастинг

Режисьор: Роджър Мичъл
В ролите: Катрин Брадшоу, Стивън Макинтош, Ан Рийд, Даниел Крейг, Ана Уилсън-Джоунс, Питър Вон
Сценарист: Ханиф Курейши
Продуцент: Кевин Лоудър
Музика: Джереми Самс
Оператор: Алвин Кюхлер
Copyright © 2024 Dir.bg.