Животът на Дейвид Гейл

The Life of David Gale

САЩ, Германия, Великобритания | 2003г | 130 минути | Драма , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 21.02.2003
Премиера на видео: 16.06.2004
Премиера на DVD: 16.06.2004
Производител: Intermedia
Разпространител DVD: Гала Тийм

Д-р Дейвид Гейл /Кевин Спейси – “Обичайните заподозрени”, ”Поверително от Ел Ей”/ е професор по философия в университета на Тексас, яростен борец против смъртното наказание. Но съдбата си прави лоша шега с него – злощастно стечение на обстоятелства дава възможност първо да бъде фалшиво обвинен, а после и осъден за изнасилването и убийството на негова колежка.

Журналистката Битси Блум /Кейт Уинслет – “Титаник”, ”Свещен дим”/ отива в Тексас да вземе интервю от осъдения на смърт няколко дни преди присъдата да бъде приведена в изпълнение. Тя не очаква сензация, но при срещата с Д-р Гейл осъзнава, че това интервю може да се превърне в повратна точка както на кариерата и, така и на целия и по-нататъшен живот.

Чрез серия от реминисценции и премествания назад и напред във времето майсторът на жанра – режисьорът Алън Паркър /”Среднощен експрес”, ”Ангелско сърце”/ ни държи в напрежение, като същевременно представя за размисъл злободневни и животрептящи проблеми от нашето съвремие.

Кастинг

Режисьор: Алън Паркър
В ролите: Кейт Уинслет, Кевин Спейси, Лора Лини, Клио Кинг, Гейбриъл Ман, Мат Крейвън, Джим Бийвър, Рона Митра, Мелиса Маккарти
Сценарист: Чарлз Рандолф
Продуцент: Никълъс Кейдж
Музика: Алекс Паркър, Джейк Паркър
Оператор: Майкъл Сересин
Copyright © 2024 Dir.bg.