Мъжът, който плачеше

The Man Who Cried

Великобритания, Франция | 2000г | 99 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 22.09.2000
Производител: Adventure Pictures
Разпространител: Киномания 2005
Награди и номинации: Венеция 2000 - Официална селекция

Годината е 1927-а. Малката еврейка Фегеле живее щастливо с баща си - църковен певец, и баба си в руско селце. Но под постоянната заплаха от преследване баща й предпочита да замине за Америка, а след като си намери работа, да прибере и семейството си.

Скоро след като напуска страната, насилието нахлува в селото. Фегеле е изгонена заедно с някои свои съселяни, които се надяват да се доберат до Америка, но се озовават на кораб за Англия. Фегеле е преименувана Сюзи, изпратена в християнски приемен дом и в училище, където й е забранено да говори идиш, но пък се научава да пее.

10 години по-късно тя напуска Англия, за да отиде в Париж, където става хористка и се сприятелява с амбициозната руска танцьорка Лола. Започва да спестява с надеждата да събере пари за път до Америка. Заедно с Лола си намират работа в новата оперна трупа на импресариото Феликс Периман.

Сюзи се влюбва в дресьора на коне Сезар, а Лола - в Данте Домино, арогантен италиански оперен певец. Когато германците нахлуват в Париж, Данте и Лола тутакси минават на тяхна страна, а Сюзи тръгва със Сезар и групата му от цигански музиканти...

Кастинг

Режисьор: Сали Потър
В ролите: Кейт Бланшет, Джон Туртуро, Хари Дийн Стентън, Олег Янковски, Кристофър Шапард, Кристина Ричи, Джони Деп
Copyright © 2024 Dir.bg.