Бродуей: Златната ера

Broadway: The Golden Age, by the Legends Who Were There

- 0/10

За филма

В разпространение от: 03.04.2003
Премиера в България: 16.11.2006
Производител: Second Act Productions, Dada Films
Разпространител: Киномания 2006
Награди и номинации: Най-добър документален филм от 3 фестивала - Палм Бийч 2003, Сан Диего 2003 (две награди) и Санта Барбара 2004 г.
Награда за най-добър документален филм от Нюйоркските филмови критици онлайн, 2004 г.

"Бродуей" е най-амбициозният и изчерпателен филм, правен някога за най-почитаното (театралното) изкуство в Америка. Това е пътешествието на документалиста Рик Маккей из 4 континента в продължение на 5 години, за да установи дали наистина е имало златна ера на театъра и защо тя никога не е била документирана.

Той скоро научава, че великите филми могат да бъдат реставрирани, добрата литература може да бъде отпечатана, но историческите бродуейски изпълнения от миналото са най-застрашени. Те оставят единствено спомени, които - дори и достатъчно ярки - са трудни за съхраняване.

Бродуей разказва историите на театралните митове, как са дошли в Ню Йорк и как са създали този легендарен век за американския театър. Това може би е последният шанс тези истории да бъдат документирани; за разлика от киното и телевизията, театърът съществува само в спомените на зрителите или (дори по-важно) на създателите на тази магия.

"Бродуей" разказва историите на легендарни звезди, илюстрирайки разказите им с удивителни, редки архивни кадри от представления, както и филми и снимки от личните им архиви. Филмът бе аплодиран от критиците, осъзнали, че е особено важно да бъде съхранена магическата история, преди да е станало твърде късно - и да бъде сторено възможното бъдещите поколения да научат за силата и значението на театъра.

Кастинг

Режисьор: Рик Маккей
В ролите: Шърли Маклейн, Елизабет Ашли, Джереми Айрънс, Марлон Брандо, Бен Газара, Бони Франклин, Джули Харис, Алек Болдуин, Еди Адамс, Франк Лангела, Дерек Джейкъби, Ким Хънтър
Сценарист: Рик Маккей
Продуценти: Ан Бърнстийн, Джейми Де Рой, Рик Маккей
Оператор: Рик Маккей
Copyright © 2024 Dir.bg.