Елизабет I

Elizabeth I

- 0/10

За филма

В разпространение от: 29.09.2005
Производител: HBO
Разпространител: Киномания 2006

Няколко са монарсите, чиито живот и властване са драматизирани така често като английската "Кралица дева", която е била превъплъщавана от такива великолепни актриси като Флора Робсън (играла ролята 3 пъти), Бети Дейвис, Клодет Колбер, Джуди Денч и Кейт Бланшет.

Сега Хелън Мирън се присъединява към тази изтъкната група със своето наградено изпълнение в този минисериал на HBO, който разказва за добре известни събития, но го прави достатъчно добре, за да изглежда свежо.

Това е старата история за кралицата, принудена да сключи политически целесъобразен брак, поставяйки дълга пред женските си желания.

Също като предшественичките си, Мирън очевидно се наслаждава на възможността да изиграе подобен сложен образ, и го прави безпогрешно. Хю Данси е повече от задоволителен като енергичния Граф Есекс, а Джеръми Айрънс играе порядъчно язвителен Граф Лестър.

В наше време най-лесното предизвикателство пред подобни мащабни продукции е сценографията; рядко ще видите исторически филм, който да не обръща скрупульозно внимание на детайлите, и декорите, костюмите и реквизита на Елизабет I са безупречни. Качествата на този минисериал са сравними с тези на игрален филм. Но най-ценното е могъщата актьорска игра, като над всички се откроява Мирън, уловила съвършеното съчетание между силате и ранимостта на героинята си.

Кастинг

Режисьор: Том Хупър
В ролите: Йън Макдайърмид, Хю Данси, Хелън Мирен, Барбара Флин, Джереми Айрънс, Патрик Мелахайд
Сценарист: Найджъл Уйлямс
Продуцент: Барни Райз
Copyright © 2024 Dir.bg.