Любов по време на холера

Love in the Time of Cholera

САЩ | 2007г | 139 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 16.11.2007
Премиера в България: 30.05.2008
Премиера на DVD: 13.11.2008
Производител: New Line Cinema
Разпространител: Прооптики
Разпространител DVD: Прооптики

По едноименния шедьовър (1985 г.) на носителя на Нобелова награда, колумбийския писател Габриел Гарсия Маркес - една от най-великите любовни истории, разказвани някога.

Обхващащият половин век романтичен епос разказва историята на мъж, който чака над петдесет години своята единствена истинска любов. Хавиер Бардем е в ролята на Флорентино Ариза, поет и телеграфен чиновник в магическия и чувствен град Картагена, Колумбия, който открива страстта на живота си щом зърва Фермина Даза (Джована Медзоджорно) на прозореца на бащината й къща.

Чрез серия от пламенни писма, Флорентино постепенно събужда сърцето на младата красавица, но баща й (Джон Легуизамо) побеснява, когато узнава за тази любов и се заклева да ги раздели завинаги.

С течение на годините Фермина се омъжва за аристократа д-р Урбино (Бенджамин Брат), който следва медицина в Картагена и се бори срещу вълната холера, която мистериозно се разпростира из града. Младата жена е изпратена в Париж и след години, когато се завръща в отново в Картагена, тя вече е забравила своята първа любов.

Но Флорентино все още я помни. Вече като богат собственик на кораби, Флорентино се забърква в множество любовни афери, но все още копнее за Фермина. Сърцето му е търпеливо, и той ще чака цял живот за възможността да бъдат заедно.

Под режисурата на Майк Нюъл („Дони Браско”, „Влюбеният април”) намираме разтърсващо, чувствено и заплетено пътуване към сърцевината на любовта.

Кастинг

Режисьор: Майк Нюъл
В ролите: Хавиер Бардем, Бенджамин Брат, Джована Медзоджорно, Лив Шрайбър, Джон Легуизамо, Джина Форбс, Марсела Мар, Хуан Анхел, Каталина Ботеро, Фернанда Монтенегро, Хектор Елизондо
Сценарист: Роналд Харууд
Продуцент: Скот Стийндорф
Музика: Антонио Пинто
По книгата на: Габриел Гарсия Маркес
Оператор: Афонсо Беату
Copyright © 2024 Dir.bg.