Неуловим

Wanted

САЩ, Германия | 2008г | 110 минути | Екшън , Криминален , Фентъзи | Официален сайт
- 6.7/10

За филма

В разпространение от: 27.06.2008
Премиера в България: 27.06.2008
Премиера на DVD: 21.12.2008
Производител: Universal Pictures, Spyglass Entertainment, Relativity Media
Разпространител: Прооптики
Разпространител DVD: Прооптики
Награди и номинации: 2 номинации за Оскар 2009 г. (за звук)

Отново история по комикс, макар и съвсем бегло загатната - този път на Марк Милар (от 2003 г.) с илюстрации на Джей Джи Джоунс.

Апатичният младеж Уесли Гибсън (Джеймс Макавой, познат от „Изкупление") се превръща в безподобен защитник на справедливостта след запознанството си със сексапилната и смъртоносна красавица на име Фокс (Анджелина Джоли).

Оказва се, че отдавна пропадналият му без вест баща бил изтъкнат наемен убиец, работещ за тайно общество. Но сега е убит и обществото ще подготви Уес да отмъсти за смъртта му. Уес започва да се наслаждава на новопридобитите си светкавични рефлекси и феноменални бойни умения, но постепенно осъзнава, че опасните му нови приятели не са точно такива, каквито изглеждат. И единственият, който може да контролира съдбата му, е самият той.

След „Танго и Кеш" на Кончаловски, отново руски режисьор е нает да снима холивудски екшън. Тимур Бекмамбетов се прочу с „Нощна стража", „Дневна стража", а миналата година се осмели дори да заснеме продължение на безсмъртната творба на Елдар Рязянов „Ирония на съдбата" - при това успешно.

Кастинг

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: София Хак, Крис Прат, Дато Бахтадзе, Константин Хабенский, Дейвид О'Хара, Марк Уорън, Кристен Хейгър, Морган Фрийман, Анджелина Джоли, Терънс Стамп, Лони Лин "Комън", Джеймс Макавой, Томас Кречман
Сценаристи: Майкъл Бранд, Дерек Хаас, Крис Морган
Продуценти: Джим Лемли, Марк Плат
Музика: Дани Елфман
По книгата на: Марк Милар, Джей Джи Джоунс
Оператор: Мичъл Амундсен
Copyright © 2024 Dir.bg.