Облачно, с кюфтета

Cloudy with a Chance of Meatballs

- 7/10

За филма

В разпространение от: 16.09.2009
Премиера в България: 23.10.2009
Премиера на DVD: 17.10.2011
Производител: Columbia Pictures
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: Съни Филм Видео Ентъртейнмънт

По едноименната книга за деца (1978 г.) на Джуди Барет, илюстрирана от Рон Барет.

"Облачно, с кюфтета" ще бъде най-вкусното събитие, откакто макароните срещнаха сиренето.

Уморени сте от хора, които ви казват какво можете и не можете да ядете? Разочаровани сте, че ден след ден трябва да хапвате едни и същи скучни манджи? Чакате денят, в който ще можете да поръчате каквото си искате и когато си искате? Ами, чакането приключи. Пригответе се да бъдете обслужени от "ОБЛАЧНО, С КЮФТЕТА" – заразително приключение с епични... (про)порции. Вдъхновен от едноименната детска книжка, филмът разказва за град, в който храната пада от небето като дъжд!

Начинаещият изобретател Флинт Локууд е гениалният особняк, стоящ зад някои от най-чудатите измишльотини. Но макар и всичките му изобретения да са грандиозни провали, които носят само беди на неговото градче, Флинт е решен да създаде нещо, което ще ощастливи хората. Когато последната му машина – за превръщане на вода в храна – случайно разрушава градския площад и изхвърча в облаците, той най-после се примирява. Докато не настъпва нещо изумително – от небето започват да валят чийзбургери! Изобретението му всъщност работи! Прогнозата за храната мигновено става хит и Флинт бързо се сприятелява със Сам Спаркс, момичето от прогнозата за времето, което идва в града, за да отрази „най-значимото климатично явление в историята”. Но когато хората се полакомяват за още храна, машината започва да пуска хаотично торнада от спагети и гигантски кюфтета. Като че ли градът скоро ще бъде погребан под планини градинска ружа и вълни от диня. На Флинт и Сам не им остава друго освен да обединят сили, за да изключат машината и да въдворят ред.

Кастинг

Режисьори: Фил Лорд, Кристофър Милър
Сценаристи: Фил Лорд, Кристофър Милър
Продуцент: Пам Марсдън
Музика: Марк Мадърсбо
Озвучен на български от: Иван Велчев, Георги Тодоров, Мина Костова, Илия Иванов, Пламен Чернев, Явор Караиванов, Мартин Желанков, Георги Стоянов
По книгата на: Джуди Барет, Рон Барет
Монтаж: Робърт Фишър мл.
Copyright © 2024 Dir.bg.