Без име

Unknown

Великобритания, Германия, Франция, Канада, Япония, САЩ | 2011г | 113 минути | Драма , Екшън , Мистъри , Трилър | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 17.02.2011
Премиера в България: 25.02.2011
Производител: Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

По романа "Hors de moi" (2003) на френския писател Дидие Ван Ковеларт.

Биохимикът д-р Мартин Харис (Лиъм Нийсън) и съпругата му Елизабет (Дженюъри Джоунс) пристигат в Берлин, за да присъстват на конференция, на която учен и съмнителният му арабски спонсор ще представят истински пробив в изследванията си. Докато съпругата му се настанява в хотела, Мартин се връща до летището, за да си вземе куфарчето.

По пътя попада в нелеп инцидент и изпада в кома. Няколко дни след автомобилната катастрофа се събужда, документите му липсват, а спомените му са разкъсани от бели петна. Когато се връща в хотела, жена му отказва да го разпознае, а друг мъж (Ейдън Куин) е присвоил самоличността му. Игнориран от властите и преследван от наемни убийци, Мартин се оказва напълно сам, на предела на силите си и принуден да бяга, за да спаси живота си.

Без никакви познати и приятели в чуждата държава, но ненадейната помощ от медицинска сестра (Даян Кругър), шофьор на такси и приятел-учен, Мартин се опитва да сглоби пъзела на случващото се. Той се заема да разбули смъртоносната тайна, поставила под въпрос здравия му разум, идентичността му и предела, до който е готов да стигне, за да разкрие истината. Но дали отговорите се крият в куфарчето му?

Кастинг

Режисьор: Жауме Колет-Сера
В ролите: Себастиан Кох, Бруно Ганц, Мидо Хамада, Карл Маркович, Франк Лангела, Дженюъри Джоунс, Ейдън Куин, Даян Кругър, Лиъм Нийсън
Сценаристи: Стивън Корнуел, Оливър Бутчер
Продуценти: Ленард Голдбърг, Джоуел Силвър
Музика: Джон Отман, Аликзандър Ръд
По книгата на: Дидие Ван Ковеларт
Оператор: Флавио Лабиано
Copyright © 2024 Dir.bg.