Капитан Америка: Първият отмъстител

Captain America: The First Avenger

- 10/10

За филма

В разпространение от: 21.07.2011
Премиера в България: 29.07.2011
Производител: Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По комиксите на "Марвъл" с автори Джо Саймън и Джак Къркби.

"Капитан Америка: Първият отмъстител" е базиран по героя от Втората Световна Война от вселената на Marvel Comics.

Смелият, все още кротък млад войник Стив Роджърс (Крис Евънс) се записва като доброволец в серия от експерименти за програмата Супер Войник на американската армия.

Военните успяват да го превърнат в човешко оръжие, но решават, че самата програма е прекалено скъпа, за да рискуват с обекта, като го вкарат в битка. Вместо това, решават да използват Стив като своя знаменитост и да парадират с него през Европа, за да повдига морала на американските войски, обличайки го в специален костюм. Изведнъж, зъл нацистки план е разкрит и Роджърс трябва да се надигне и да стане Първият Отмъстител, за да спаси родината си. Стив се превръща в Капитан Америка, спечелвайки сърцата на всеки американец, носейки надежда и справедливост на изморената от войната страна.

По-късно, по време на спасителна мисия в Германия, Капитан Америка пожертва себе си, за да спре своя враг Червения Череп от изстрелване на ракети към съюзниците. Той замръзва за близо шест десетилетия ... Съживен, Стив трябва да се присъедини към съвременните герои и да стане Отмъстител на новото време.

Кастинг

Режисьор: Джо Джонстън
В ролите: Дерек Люк, Нийл Макдонъ, Самюъл Джаксън, Ричард Армитидж, Доминик Купър, Тоби Джоунс, Стенли Тучи, Хейли Атуел, Томи Лий Джоунс, Себастиан Стан, Крис Евънс, Хюго Уийвинг
Сценарист: Кристофър Маркъс
Продуцент: Кевин Файги
Музика: Алан Силвестри
Оператор: Шели Джонсън
Copyright © 2024 Dir.bg.