Игрите на глада

The Hunger Games

САЩ | 2012г | 142 минути | Драма , Трилър , Фантастика | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 23.03.2012
Премиера в България: 23.03.2012
Производител: Lions Gate Films
Разпространител: Форум филм България

Филмът е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс. Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ.

Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Всяка година в утопичната държава Панем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте й окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезават до смърт. Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване,

"Игрите на глада" са събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял. Изправена срещу отлично тренирани трибути, готвили се за игрите през целия си живот, 16-годишната Катнис Евърдийн (в ролята - Дженифър Лорънс) става участничка в 74-те "Игри на глада", за да спаси сестра си от принудата да се състезава.

Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома. Ако Катнис иска някога се завърне вкъщи, в Окръг 12, тя трябва да направи невъзможен избор на арената - между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Кастинг

Режисьор: Гари Рос
В ролите: Тоби Джоунс, Лиъм Хемсуърт, Джош Хъчерсън, Стенли Тучи, Елизабет Банкс, Уес Бентли, Доналд Съдърланд, Лени Кравиц, Уди Харелсън, Дженифър Лорънс
Сценаристи: Гари Рос, Били Рей, Сюзан Колинс
Продуцент: Нина Джейкъбсън
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
По книгата на: Сюзан Колинс
Оператор: Том Стърн
Copyright © 2024 Dir.bg.