Мама

Mama

Канада, Испания | 2013г | 96 минути | Хорър | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 17.01.2013
Премиера в България: 18.01.2013
Премиера на DVD: 27.05.2013
Производител: De Milo, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Номинация за "Сатурн" от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми 2014 г. (най-добър хорър филм)
Две награди (монтаж и саунд дизайн) и номинация от Канадската режисьорска гилдия
3 номинации за наградите "Genie" от Канадската академия (за операторско майсторство, грим и специални ефекти)

Преди пет години сестрите Виктория и Лили (канадските деца-актриси Меган Шарпантие и Изабел Нелис) изчезват от квартала, в който живеят, без да оставят никаква следа. Оттогава насам техният чичо Лукас (Николай Костер-Валдау) и приятелката му Анабел (Джесика Частейн) ги издирват неуморно.

Когато, по невероятно стечениe на обстоятелствата, момичетата са намерени живи в отдалечена колиба, двойката започва да се чуди дали те са единствените нови гости в техния дом.

Докато Анабел се опитва да помогне на Виктория и Лили отново да свикнат с нормалния живот, тя се убеждава, че има някакво необяснимо злокобно присъствие в дома й. Дали стресът на сестрите е по-голям от очакваното или те биват посещавани от призраци? Как момичетата са успели да оцелеят сами всичките тези години?

Опитвайки се да намери отговори на тези въпроси, Анабел ще разбере, че шепотите - които чува вечер - идват от присъствието на нещо зловещо и смъртоносно, което се е пренесло в нейния дом.

Изпълнителен продуцент: Гийермо Дел Торо.

Кастинг

Режисьор: Андрес Мушети
В ролите: Джесика Частейн, Николай Костер-Валдау, Мегън Шарпантие, Изабел Нелис, Хавиер Ботет, Жейн Мофат, Рей Канърт, Жюлиа Чентри
Сценаристи: Андрес Мушети, Барбара Мушети, Нийл Крос
Продуценти: Барбара Мушети, Джей Майлс Дейл
Музика: Фернандо Веласкес
Оператор: Антонио Риестра
Copyright © 2024 Dir.bg.