Странични ефекти

Side Effects

САЩ | 2013г | 106 минути | Драма , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 07.02.2013
Премиера в България: 15.03.2013
Производител: Miramax Films
Разпространител: Форум Филм България

В този провокативен трилър, смъртоносен експеримент с нов медикамент преобръща наопаки света на успялата нюйркска двойка Емили и Мартин. Лекарството е предназначено за лечение на тревожност и е предписано от психиатъра на Емили, но неочаквано показва фатални странични ефекти.

Емили (номинираната за “Оскар“ Руни Мара) и Мартин Тейлър (Чанинг Тейтъм) са млада, красива и заможна двойка, която води луксозен живот с имение, яхта и всякакви глезотии, които могат да се купят с пари - до момента, когато Мартин попада в затвора за търговия с вътрешна информация. В продължение на четири години Емили го чака в малко апартаментче в горен Манхатън, но излизането му на свобода се оказва също толкова съсипващо, колкото и попадането му в затвора и Емили изпада в дълбока депресия.

Психиатърът Джонатан Банкс (номинираният за “Оскар“ Джуд Лоу) е повикан да консултира случая на Емили, след като тя прави неуспешен опит за самоубийство. В отчаяното си желание да избегне болницата, Емили се съгласява на режим от терапия и антидепресанти - решение, което ще промени живота на всички замесени. Когато няма подобрение в симптомите на Емили, Банкс й предписва ново лекарство, което да усмири преследващите я вътрешни демони. Ала страничните ефекти на медикамента имат смразяващи последствия: бракове са провалени, частната практика на Банкс намалява рязко и някой умира – но чия е вината? Съкрушен от този професионален провал, Банкс е обсебен от търсенето на отговора, но истината, която разкрива, заплашва да заличи и малкото, което е останало от кариерата и личния му живот.

Кастинг

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Мерин Айърланд, Руни Мара, Чанинг Тейтъм, Джуд Лоу, Андреа Богарт, Кери О'Мейли, Ванеса Шоу, Катрин Зита-Джоунс
Сценарист: Скот Бърнс
Продуценти: Скот Бърнс, Лоренцо ди Бонавентура
Музика: Томас Нюман
Оператор: Стивън Содърбърг
Copyright © 2024 Dir.bg.