Реликвите на смъртните: Град от кости

The Mortal Instruments: City of Bones

САЩ, Германия, Канада | 2013г | 130 минути | Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 21.08.2013
Премиера в България: 23.08.2013
Производител: Screen Gems
Разпространител: bTV Studios

По едноименния първи роман (2007 г.) - книга първа от първата трилогия "Реликвите на смъртните" на американската писателка Джудит Румелт, с псевдоним Касандра Клеър.

След като става свидетелка на предумишлено убийство в клуб, тийнейджърката Клери Фрей (Лили Колинс) с ужас открива, че майка й Джослин (Лина Хийди) е била нападната в нюйоркския си апартамент и отвлечена от мистериозен мъж на име Валънтайн (Джонатан Рис Майърс).

След като става ясно, че нападателят е издирвал митичната Чаша на смъртта, Клери се свързва с преследвача на сенки Джейс и неговите партньори Алек и Изабел, с чиято помощ се надява да открие майка си, преди да е станало твърде късно.

Докато се опитва да открие местонахождението на Валънтайн, Клери попада на изненадваща информация за своето минало и постепенно се превръща в това, от което нейната майка най-много се е страхувала.

Скоро става ясно, че семейството на младото момиче е съставено от преследвачи на сенки (полу-ангели, полу-човеци) и тя също е наследила техните сили. Използвайки новооткритата си дарба, Клери се впуска в бурно пътешествие, чиято цел е да бъде открита не само отвлечената Джоселин, но и Чашата на смъртта.

Кастинг

Режисьор: Харалд Цварт
В ролите: Джейми Кембъл Бауър, Джемайма Уест, Джонатан Рис Майърс, Робърт Шийхан, Кевин Дюранд, Лили Колинс, Джаред Харис, Кевин Зигърс, Ейдън Търнър, Лина Хийди
Сценаристи: А. Марлин Кинг, Джесика Постиго
Продуцент: Дон Кармъди
Музика: Атли Йорварсон
По книгата на: Касандра Клеър
Оператор: Гайр Хартли Андреасен
Copyright © 2024 Dir.bg.