Фантастични животни и къде да ги намерим

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Великобритания, САЩ | 2016г | 133 минути | 3D , 4DX , IMAX , Приключенски , Семеен , Фентъзи | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 11.11.2016
Премиера в България: 18.11.2016
Премиера на DVD: 20.03.2017
Производител: Heyday Films, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

По едноименния роман (2001 г.) на английската писателка Дж. К. Роулинг и неин сценарен дебют.
От режисьора на последните 4 филма за Хари Потър: "Хари Потър и Орденът на феникса" (2007), "Хари Потър и Нечистокръвният принц" (2009), "Хари Потър и даровете на смъртта": Част 1 (2010) и Част 2 (2011 г.).

Приключенията в Ню Йорк през 1926 г. на магизоолога Нют Скамандър (Еди Редмейн) в тамошната тайна общност на вещици и магьосници - 70 години, преди Хари Потър да прочете книгата си в училище.

Подобно на “Хари Потър”, сюжетът се фокусира отново върху преживяванията на магьосници и вещици, които по един или друг начин са свързани с училището за магии “Хогуортс”. Един от основните герои в историята е мистериозният Нют Скамандър, който - преди да се присъедини към “Министерството на магиите“ - е преминал успешно обучението си в “Хогуортс”.

Магическият свят на Ню Йорк през 1926 г. е в опасност. Нещо тайнствено сее хаос и унищожение по улиците, заплашвайки да разобличи магьосническата общност пред Втория Салем, фанатична фракция на немаги (мъгълите в Америка), която иска да се забрани всякаква магия. В същото време изчезва могъщият черен магьосник Гелърт Гринделволд, който е виновен за редица ужасни дела в Европа... и не може да бъде открит никъде.

Без да знае за нарастващото напрежение в града, Нют Скамандър пристига в Ню Йорк към края на глобална екскурзия за изследване и спасяване на магически създания. Някои от тези същества - като Съчко, Душко, Птица-гръм, Връхлитащо зло и много други магически създания - са защитени в скритите измерения на измамно невзрачния му кожен куфар. Когато нищо неподозиращият немаг Джейкъб Ковалски по невнимание пуска на свобода някои от зверовете на Нют, над града надвисва опасността от потенциална катастрофа. Това е сериозно нарушение на Статута за Секретност и бившата аврор Порпентина „Тина“ Голдстийн се залавя за него, виждайки шанс да си върне обратно поста. Нещата вземат злокобен обрат, когато загадъчният шеф на магическата сигурност към Магически Конгрес за Управление и Сигурност на Америка Персивал Грейвс, хвърля подозренията си върху Нют... и Тина.

Вече обединените Нют и Тина, заедно със сестрата на Тина, Куини и новият им приятел немаг, Джейкъб, сформират група от нетипични герои, които трябва да възстановят липсващите зверове на Нют, преди да са навредили на някого. Но залозите са много по-високи, отколкото четиримата заклеймени бегълци са предполагали, защото мисията им ги изправя пред неочакван сблъсък с тъмните сили, който би могъл да тласне към война световете на магьосниците и на немаговете.

С участието на Катрин Уотърстън като Тина, Дан Фоглър (Джейкъб), Алисън Сюдъл (сестрата на Тина - Куини), Езра Милър (Кридънс), Саманта Мортън (Мери Лу Бербон), Джон Войт (Хенри Шоу-старши), Рон Пърлман (Гнарлак), Кармен Иджого (Серафина Пикъри), Джен Мъри (Часити), Фейт Ууд-Благров (Модести) и Колин Фарел (като Пърсивал Грейвс).

Снимките на филма са осъществени във Великобритания.

Свързани новини

“Фантастични животни и къде да ги намерим” се сдоби с режисьор Светът на “Хари Потър” оживява в нов магьоснически франчайз от Джоан К. Роулинг Warner Bros. и “Фантастични животни” на Джоан Роулинг Еди Редмейн с главна роля в сценарния дебют на Джоан Роулинг Катрин Уотърстън получи главната роля в „Пришълецът: Завет” Приключи "Комик-Кон" 2016 Колин Фърт в "Мери Попинз се завръща" Джони Деп в продължението на "Фантастични животни" Оскари 2017: останаха 20 филма за визуални ефекти Руският бокс офис за уикенд №49 - 2016 Оскар 2017 за визуални ефекти: 10 филма в надпреварата Обявиха номинациите за БАФТА Джони Деп и Райън Рейнолдс са любими актьори Номинации за Оскар 2017 Награди Оскар 2017: нискобюджетният "Лунна светлина" на върха Джуд Лоу в продължението на "Фантастични животни и къде да ги намерим" Робърт Земекис фаворит за "Светкавицата" Джоан Роулинг завърши сценария на втората част на „Фантастичните животни” Започнаха снимките на „Фантастични животни и къде да ги намерим 2“ Ще има 5 филма "Фантастични животни" Тум Круз в деветия филм на Тарантино Гринделвалд окупира върха на боксофиса „Светкавицата“ през 2021 г. Мейджър студиата започват/подновяват снимки - списък заглавия "Фантастични животни 3" отложени за лято 2022 г.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Йейтс
В ролите: Еди Редмейн, Езра Милър, Колин Фарел, Рон Пърлман, Джон Войт, Саманта Мортън, Джема Чан, Катрин Уотърстън, Кармен Иджого, Джейсън Нюъл, Дан Фоглър, Алисън Сюдъл
Сценарист: Дж. К. Роулинг
Продуценти: Нийл Блеър, Дейвид Хейман, Дж. К. Роулинг
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
По книгата на: Дж. К. Роулинг
Оператор: Филип Русло
Copyright © 2024 Dir.bg.