Утреландия

Tomorrowland

- 6.7/10

За филма

В разпространение от: 20.05.2015
Премиера в България: 22.05.2015
Производител: Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Номинация за награда "Сатурн" от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми 2016 г. (за сценография)

Свързани от обща съдба, един тийнейджър с развито научно любопитство и един бивш вундеркинд-изобретател предприемат мисия, за да изровят тайните на място "някъде във времето и пространството", което съществува в колективната им памет.

Франк (Джордж Клуни) и Кейси (Брит Робъртсън) пътуват заедно с момиче-робот (Рафи Касиди като Атина - юношеската любов на Франк) до мястото, известно като Утрешна Земя - "Утреландия", където техните действия оказват пряко влияние върху света и тях самите. Те искат да спасят Земята. Франк по-рано, като млад, е бил изхвърлен оттам от Никс (Хю Лори).
Мистерията е намеква за космически пътувания, ракети, тайнствени градове на бъдещето... но не се развива в космоса.

Всичко започва, когато Кейси Нютон намира загадъчна топлийка. Когато тя бъде докосната, от нея се разкрива мястото, известно като "Утреландия" - алтернативна реалност, футуристична среда, в която отсъстват престъпления и замърсяване, а водещи са оптимизмът и просвещението.

В наглед обикновената топлийка, използвана за реверите, е скрита технология - при физически контакт добивате илюзията, че физически се пренасяте в друг свят. Кейси е като мъгъл от Хогуортс в "Хари Потър", която по случайност пътешества през Платформа 9и3/4 и вижда нещо, което може би не е трябвало да вижда... В началото тя не е сигурна дали това е реално или не, дали е сън или истина.

Отшелникът и неуспял изобретател Франк е на селското си ранчо, където е израснал. Прошареният вече герой е стъпил здраво на земята и е реалист въпреки мечтите и техническите подобрения, които е направил в своята къща.
В ролята на Франк на младини е Томас Робинсън.

Във филма ще видим още американските звезди Джуди Гриър и Крис Бауер, както и британските - Хю Лори (в ролята на злодея Дейвид Никс) и Гари Чоук, а филмовите локации са на различни места в САЩ, Канада и Испания в периода август 2013 - януари 2014 г.

Кастинг

Режисьор: Брад Бърд
В ролите: Брит Робъртсън, Хю Лори, Джордж Клуни, Джуди Гриър, Катрин Хан, Локлин Мънро, Пиърс Гагнън, Кийгън-Майкъл Кий, Тим Макгроу, Моник Гандертън, Крис Бауер, Гари Чоук
Сценаристи: Брад Бърд, Деймън Линделоф, Джеф Дженсън
Продуценти: Брад Бърд, Деймън Линделоф
Музика: Майкъл Джакино
Оператор: Клаудио Миранда
Copyright © 2024 Dir.bg.