Ловец на лисици

Foxcatcher

- 6/10

За филма

В разпространение от: 14.11.2014
Производител: Annapurna Pictures, Columbia Pictures
Разпространител: Александра филмс
Награди и номинации: Най-добър режисьор - Кан 2014.

Биографичен филм по истински случай, представен от гледната точка на олимпийския и двукратен световен шампион по свободна борба Марк Шулц.

Отношенията на Шулц със спонсора му Дюпон и с брат му Дейв се равзиват по непредвидим начин. Милиардерът и параноичен шизофреник Джон Дюпон строи в родния си щат Пенсилвания тренировъчния център "Foxcatcher" за борби в свободен стил.

На същото място през 1996-та година той убива шампиона по борба и олимпийски медалист Дейвид Шулц в присъствието на жена му Нанси. Наследник на огромно семейно богатство, Дюпон се заключва в имението си след убийството и прекарва следващите два дни в преговори с полицията по телефона. По-късно става ясно, че милиардерът е смятал Шулц за част от международна конспирация, чиято цел е била неговото елиминиране и заграбване на богатството му.

Стив Карел изпълнява ролята на Дюпон, Марк Ръфало се превъплъщава в образа на Дейвид Шулц, а Чанинг Тейтъм е в ролята Марк Шулц. Съпругата на Дейв - Нанси се играе от Сиена Милър, а в ролята на сестрата на Дюпон - Жан е английската звезда Ванеса Редгрейв.
Режисьор и продуцент е създателят на биографичните драми “Капоти“ (номинирана за Оскар) и “Кешбол“ Бенет Милър, който работи със сценариста Дан Фатърман и по "Капоти" (2005). С "Ловец на лисици", Милър печели "най-добър режисьор" на фестивала в Кан през 2014 г.

Кастинг

Режисьор: Бенет Милър
В ролите: Стив Карел, Марк Ръфало, Чанинг Тейтъм, Сиена Милър, Ванеса Редгрейв, Антъни Хол, Тара Събков, Брет Райс
Сценаристи: Ерик Макс Фрай, Дан Фътърман
Продуценти: Бенет Милър, Мегън Елисън, Антъни Брегман
Музика: Роб Саймънсен
Оператор: Грийг Фрейзър
Copyright © 2024 Dir.bg.