Отвътре навън

Inside Out

САЩ | 2015г | 102 минути | 3D , Анимация , Семеен , Фентъзи | Официален сайт
- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 17.06.2015
Премиера в България: 19.06.2015
Производител: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Награда (най-добър анимационен филм) и номинация (за сценарий) Оскар 2016 г.
Златен глобус 2016 г. ("най-добър анимационен филм")
2 номинации от Британската академия (сценарий и най-добър анимационен филм)
14 номинации за награди "Ани" 2016 г.
"Анимация на годината" от Холивудски филмови награди 2015 г.


Носителят на "Оскар" за режисура Пийт Доктър (“В небето”, 2009 и “Таласъми ООД”, 2001) води зрителите на уникални места, плод на богатата му фантазия: от изпълнено с приключения летене с балон - до метрополис, пълен с чудовища. Във филма на "Дисни" и "Пиксар", той ни отвежда на най-невероятното от всички места – вътре в съзнанието.

Действието на лентата се развива в съзнанието на 11-годишната Райли (озвучена от Антоанета Бойчева), а историята се фокусира върху преживяванията на нейните емоции - Радост (Мария Илиева), Страх (Петър Калчев), Бяс Лют (Петър Върбанов), Отврат (Десислава Чардаклиева) и Тъга (Вяра Коларова).

Израстването често е трънлив път и в това отношение Райли не е изключение. Тя е изтръгната от живота си в Средния запад, когато баща й приема нова работа в Сан Франсиско. Като всички нас, Райли е водена от чувствата си – Радост, Страх, Бяс Лют, Отврат и Тъга. Чувствата живеят в Главокомандването – контролния център в съзнанието на Райли, откъдето те й дават съвети в ежедневието. Тяхната основна задача е да контролират по възможно най-добрия начин поведението на Райли и отношенията й с останалите хора.

Докато Райли и чувствата й се борят да се приспособят към новия живот в Сан Франсиско, в Главокомандването настава смут. Макар че Радост (главната и най-важна емоция на Райли) се опитва да запази нещата позитивни и прави всичко възможно да въдвори ред, чувствата влизат в конфликт как най-добре да се ориентират в новия град, дом и училище. Раздорът между останалите емоции става голям и това застрашава успешното развитие на младото момиче.

Песента в българския дублаж изпълнява Момчил Степанов.

Свързани новини

Първи трейлър на най-новата анимация на Disney Pixar Мария Илиева озвучава емоцията Радост в "Отвътре навън" Анимацията "Отвътре навън" с продължение? Седмият "Рoки" с рекорден зрителски интерес Майкъл Джакино пише музиката за „Феноменалните 2” Анимационни фаворити в началото на сезона на кинонаградите Обявиха номинациите за наградите БАФТА Номинациите за Златен глобус 2016 "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Награди БАФТА 2016 Връчиха Оскарите, списък на наградените Летният киносезон идва с 5 въпросителни "Капитан Марвъл" си намери режисьори Започнаха снимките на "Капитан Марвел" Първа жена пише музиката за супергеройски филм „Джурасик свят: Рухналото кралство“ превзе американския боксофис Пиксар и Дисни обявиха заглавието на втора анимация за 2020 г.

Кастинг

Режисьори: Пийт Доктър, Роналдо дел Кармен
Сценаристи: Пийт Доктър, Мег Лефоув, Джош Куули
Продуцент: Джонас Ривера
Музика: Майкъл Джакино
Озвучен на български от: Мария Илиева, Стефан Младенов, Петър Върбанов, Десислава Чардаклиева, Антоанета Бойчева, Петър Калчев, Вяра Коларова, Анатолий Божинов, Ая Сапунова, Георги Иванов, Димитър Живков, Екатерина Минкова, Здрава Каменова
Художник-постановчик: Ралф Егълстън
Copyright © 2024 Dir.bg.