Били Елиът: Мюзикълът

Billy Elliot the Musical

Великобритания | 2014г | 162 минути | Балет , Драма , Комедия , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 28.09.2014
Премиера на DVD: 01.12.2014
Производител: Universal Pictures
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Талантлив млад танцьор (в ролята на Били е 10-годишният Елиът Хана) се научава да се бори за мечтата си въпреки социалното и родителско неодобрение.

По време на миньорската стачка през 1984/85 г. в малко градче в северна Великобритания, Били се отказва от тренировките по бокс, за да се отдаде на своята страст към балета. Той успява да вдъхнови семейството и приятелите си и променя живота си завинаги.

Това специално представление, изпълнено с хумор, емоции и незабравими моменти, пристига от театър Виктория Палас в Лондон. Можете да се насладите на многократно награждавания мюзикъл „Били Елиът“ - в спектакъла участва впечатляващ актьорски състав и има уникален финал, който събира 25 настоящи и бивши изпълнители на ролята на Били Елиът за един невероятен танц.

Създаден по мотиви от излезлия през 2000 г. и номиниран за "Оскар", "Златен глобус" и много други награди филм, мюзикълът печели сърцата на милиони почитатели от сцената в лондонския West End и привлича вниманието на зрителите по цял свят.

Мюзикълът е носител на над 80 театрални награди, включително 10 награди "Тони" и 5 награди "Оливие".

Към създателите на филма, между които сценариста Лий Хол, режисьора Стивън Долдри и хореографа Питър Дарлинг, се присъединява музикалната легенда Елтън Джон. Резултатът е грандиозно, забавно и вдъхновявящо представление, което няма да забравите никога!

Кастинг

Режисьор: Стивън Долдри
В ролите: Елиът Хана, Рути Хеншал, Дека Уолмсли, Ан Емъри, Крис Греъмсън, Лиам Мауър, Хауърд Кросли, Алан Медизадей, Дейвид Столър
Сценарист: Лий Хол
Музика: Елтън Джон
Хореограф: Питър Дарлинг
Copyright © 2024 Dir.bg.