Лукас Маскиано - между звездите и земята

Lucas Masciano

България | 2014г | 35 минути | Документален , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 07.11.2014
Производител: TL Media, БНТ
Разпространител: 10 Културен салон за съвременно изкуство 2014

Динамична и драматична лична история, облечена в музика и изпълнена с философията на един талантлив творец.

Харизматичен, провокативен и тайнствен, срещата с Лукас Маскиано кара хората да погледнат към звездите и определено не познава безразличието.

Лукас Маскиано е гуруто сред испаноговорещите музиканти, притежаващи невероятна харизма. Роден е в Аржентина на 18 ноември 1977 г. Започва да свири и композира на 8 години. Превръща се в един от идолите на испанската интелигенция, след като през 2001 емигрира в Барселона, където живее до днес.

Зад гърба си има 8 авторски диска, последният от които "От Париж до Трансилвания" (""De Paris a Transilvania"") е новаторски проект, излязъл през април 2014 г., като отбелязва най-високите продажби на музикалния пазар в Испания. Албумът е записан в микробус, пътуващ от Франция в Румъния, с участието на улични музиканти, срещнати от бандата на Лукас Маскиано по време на турнето му през миналата година в повече от 10 страни в Латинска Америка, Европа и Азия.

Записите са от нетрадиционни места (улици, микробуса, хотелски стаи) из Иберийския полуостров, България, Румъния, Италия, Аржентина, Мексико, Македония и други държави. Така Маскиано рисува в музика истории на живота, ритми и местни изпълнители от различни култури.

Филмът е заснет през лятото на 2014 г. в Испания.

Премиерна прожекция на 10 Културен салон за съвременно изкуство "Гранд хотел Поморие" в пиано-бар "Авеню" - 07.11.2014 г.

Лукас Маскиано прави множество участия и турнета в България през 2014 и 2015 г., а през юни - септември 2017 г. участва в спектактлите на живо "Лято латина" в България.

Кастинг

Режисьори: Анна Мельова, Лъчезар Петров
Сценарист: Анна Мельова
Оператор: Лъчезар Петров
Copyright © 2024 Dir.bg.