Отряд самоубийци

Suicide Squad

- 8.7/10

За филма

В разпространение от: 03.08.2016
Премиера в България: 05.08.2016
Премиера на DVD: 05.12.2016
Производител: Atlas Entertainment, DC Entertainment, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

По комиксите на Рос Андру, Робърт Канигър и Джон Острандър за DC Comics.

Тайна правителствена агенция наема затворници - суперзлодеи, за да осъществява опасни черни операции.

Агенцията се управлява от Аманда Уолър (Вайола Дейвис), наричана A.R.G.U.S. - тя създава щурмовия екип, наричан "отряд самоубийци", тъй като понякога... те просто не се завръщат. Наградата за оцелелите е по-кратко пребиваване в затвора.

Джаред Лето е в ролята на Жокера, Уил Смит - безпогрешния снайперист Дедшот, Марго Роби играе Харли Куин, Джоуел Кинаман е врагът на Батман - Рик Флаг, Джей Кортни ще видим като Бумеранг, а Кара Делавин - като Чаровницата. Най-невероятната банда луди престъпници, събирана някога! Заедно те ще разберат, че да са обединени от мисията да спасят света може да се превърне в най-дивото, най-ексцентрично и порочно приключение в техния изпълнен с безумия живот. Въпреки че не могат да считат своите подвизи за героични, приключенията на Отряда от суперзлодеи обхващат екстремни вълнуващи преживявания, хапливи гротески и пълна свобода на битките, които вървят рамо до рамо с действията на по-традиционните им екранни партньори. Те просто трябва да се опитат да се придържат на по-добрата страна на злото... засега.

Мноооого е хубаво да си лош... Съберете екип от най-опасните суперзлодеи зад решетките, снабдете ги с най-мощния арсенал на правителството и ги изпратете на мисия срещу един мистериозен и непреодолим субект. Офицерът от американското разузнаване Аманда Уолър твърдо е убедена, че с тази задача могат да се справят единствено тайно свиканата група от разнородни, презрени индивиди, които нямат почти нищо за губене. Въпреки това - след като осъзнаят, че не са били избрани, за да успеят, а заради очевидната си престъпност, - дали на ръба на провала те ще решат да опитат, загивайки, или ще действат всеки за себе си?

Макар че на пръв поглед им се дава „избор", затворниците, които ще се включат в Отряда самоубийци, трябва да се научат да работят в екип. Това не е концерт по желание. Отскубнати от всеизвестния федерален затвор Бел Рийв, зад чиито стени са задържани „най-лошите от най-лошите”, на Дедшот и съкилийниците му Харли Куин, Килър Крок и Диабло, не им е предложена точно най-привлекателната алтернатива. Зад този план стои безмилостната и манипулативна Аманда, която се гордее със способността си да кара хората да действат срещу собствения си интерес.

Уил Смит:
"Дейвид /Ейър/ искаше да направи една наистина забавен филм, в който да заложи на силна история за разликата между това, да бъдеш лош и да бъдеш зъл."
Ричард Съкъл, продуцент:
"Героите му /на Дейвид Ейър/ винаги живеят, отдадени на своя вътрешен ритъм. Отрядът е воден от подобна идея. Героите не искат да им се казва какво и как да направят и се опълчват на системата. Те искат да играят по свои собствени правила, но са принудени да действат заедно като екип. Това създава огромно количество търкания и конфликти, което е наистина вълнуващо да се види.”
Чарлз Роувън, продуцент:
„„Едно от най-прекрасните неща в писането на Дейвид е, че той със сигурност може да бъде драматичен, но също така представя героите като големи личности, дарява ги със страхотно остроумие, невероятни реплики в диалога, които пасват идеално на ситуацията и персонажът се усеща истински и реален. Дори и в толкова интензивни обстоятелства като тези за антигероите, публиката просто не може да се сдържи да не се разсмее и да им се наслади, защото са описани толкова необичайно забавни. Това е екшън приключение, в което има много черен хумор.”
Дейвид Ейър:
Героите имат универсални качества, те са носители на нашите съвременни ценности, но от друга страна са ехо от минали митологии. Това е тяхната вечна природа и затова мисля, че винаги ще бъдат привлекателни. Бях нетърпелив да разкажа историята с този конкретен отбор от герои и да ги видя как оживяват във филма.”

Свързани новини

Джордж Милър ще режисира „Човек от стомана 2”? Уил Смит наскърбен от съдбата на героя си в "Денят на независимостта" Тръгват снимките на „Лигата на справедливостта” Warner Bros. продължава "Отряд самоубийци" догодина, привлича Ейър и за нов проект Джаред Лето се снима в новата версия на „Интервю с вампир”? Самостоятелен филм за Харли Куин от "Отряд самоубийци" "Отряд самоубийци" с рекордни приходи Кратък обзор на бокс офиса в САЩ Бокс офисът в България противоположен на американския Пазарни дялове на дистрибуторите в САЩ в Деня на труда Кара Делавин в комедия Трейлър на режисьорския проект "Fences" на Дензъл Уошингтън Джо Манганиело като Слейд Уилсън – Смъртоносния в „Самоубийствен отряд” Оскари 2017: останаха 20 филма за визуални ефекти "La La Land" предпочетен от критиците, медиен скандал на наградите снощи AXN направи списък с 10+1 "най-лоши" филми за годината IMDb-класация на Топ 10 най-четени заглавия Джаред Лето с режисьорски дебют Мел Гибсън в "Отряд самоубийци 2" и "Баща в излишък 2" Номинации за Оскар 2017 Награди Оскар 2017: нискобюджетният "Лунна светлина" на върха Кара Делавин и Джейдън Смит във филм на словенски режисьор Звезда от "Stranger Things" влиза в "Дедпул 2" Самостоятелен филм за Батгърл Марго Роби ще играе кралица Елизабет Робърт Земекис фаворит за "Светкавицата" Жауме Колет-Сера - режисьор на "Отряд самоубийци 2" Жауме Колет-Сера на режисьорския стол на “Jungle Cruise”, отказва "Отряд самоубийци 2" Лято 2017: кината закъсват заради несекващите продължения Жокера срещу Харли Куин в самостоятелен филм Ще участва ли Дуейн Джонсън в „Отряд самоубийци 2”? Още една предистория за Харли Куин Джос Уедън няма да режисира "Батгърл" Бен Афлек ще си партнира отново с Гавин О‘Конър Джаред Лето във вселената на Спайдър-мен "Birds of Prey" е предисторията на Харли Куин Крис Хемсуърт започна снимки по екшън трилъра „Dhaka“ „Аквамен“ се превърна в безспорен хит Уил Смит напуска The Suicide Squad Джеймс Гън намери заместник на Уил Смит Disney върна Джеймс Гън в "Пазители на галактиката vol. 3" Джай Кортни се завръща в новия "Отряд самоубийци" „Жокера“ с първи плакат Джон Сина преговаря за роля в „The Suicide Squad“ Дейвид Ейър прави военен филм за Lionsgate „Хищни птици“ с официален плакат Първи трейлър на „Хищни птици“ Уайтити преговаря за роля в новия "Отряд самоубийци" Мръсна дузина - римейк на филм по истински случай за десанта в Нормандия Творчески планове: Хоакин с Майк Милс, Марго и Крисчън с Дейвид О. Ръсел Warner свали от календара "Reminiscence" на Нолан

Кастинг

Режисьор: Дейвид Ейър
В ролите: Вайола Дейвис, Скот Истууд, Марго Роби, Джаред Лето, Джай Кортни, Кара Делавин, Уил Смит, Лони Лин - Комън, Адеуале Акиной Агбадже, Джей Хернандес, Джоуел Кинаман
Сценарист: Дейвид Ейър
Продуценти: Чарлз Роувън, Ричард Съкъл
Музика: Стивън Прайс
По книгата на: Рос Андру, Робърт Канигър, Джон Острандър
Оператор: Роман Васянов
Copyright © 2024 Dir.bg.