Любовта е странно нещо

Love Is Strange

САЩ, Франция, Бразилия, Гърция | 2014г | 98 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 4.8/10

За филма

В разпространение от: 22.08.2014
Премиера в България: 24.07.2015
Производител: Parts and Labor, Sony Pictures Classics
Разпространител: Bulgaria Film Vision
Награди и номинации: Награда WFCC на жените-критици 2014 г. (за най-добри мъжки образи)

След близо четири десетилетия съвместен живот, Бен и Джордж (Джон Литгоу и Алфред Молина) най-накрая се омъжват с прекрасна брачна церемония в Манхатан.

Скоро след това обаче, Джон губи работата си. Изправени пред фалит, двамата са принудени да продадат апартамента си и да живеят разделени. Джордж се мести при приятели в апартамента на долния етаж, а Бен се озовава при племенника си и неговото семейство в Бруклин, където дели стая с тийнейджър.

Докато се борят с болката от раздялата, Бен и Джордж се озовават в понякога трагичен, друг път емоционален сблъсък между поколения. Те трябва да се справят както с напрежението от разликата в поколенията на племенниците си, така и с динамиката и капризите на семейните отношения.

Една красива и емоционална история, разказана простичко. В нея се говори за много неща: за остаряването, за недвижимите имоти в Ню Йорк, за семейството, за работата, за приятелството... но основното, около което се върти всичко, е любовта - тя никак не е странна. Тя е това, което правим, ако имаме късмет!

Кастинг

Режисьор: Айра Сакс
В ролите: Джон Литгоу, Алфред Молина, Татяна Збировская, Оля Зуева, Мариса Томей, Чарли Тейхан, Шайен Джаксън, Крисчън Кулсън, Дарън Бъроус, Мани Перес, Хариет Харис
Сценаристи: Айра Сакс, Морисио Закарайъс
Продуценти: Лукас Хоакин, Джейн Шърман, Ларс Нутсен, Айра Сакс
Оператор: Христос Вудурис
Copyright © 2024 Dir.bg.