Задава се шести "Умирай трудно"

17.10.2015 г.
Задава се шести По всичко личи, че "Умирай трудно" е франчайз, който трудно ще умре в близко време - разработва се шести филм от поредицата, който ще бъде едновременно продължение ("sequel") и предистория ("prequel").

Работното заглавие на проекта е "Умирaй трудно: година първа" ("Die Hard: Year One"), като 60-годишният Брус Уилис отново ще изиграе ролята, която е играл вече пет пъти - последният бе през 2013 г. в "Умирай трудно: Денят настъпи". Този път историята е поставена през 1979 година - преди събитията на площад Накатоми в екшън класиката от 1988 г., направила от актьора една от най-големите филмови звезди на планетата. Най-вероятно филмът ще бъде във формата на ретроспекция, в която възрастният ветеран ще разказва историята си. Това означава, че от Fox ще трябва да определят актьор, който да изиграе младото нюйоркско ченге в годините преди да е станало герой.

Едно от двете имена в оборот е това на Джоузеф Гордън-Левит, който веднъж вече убедително представи младия Брус Уилис в "Looper: Убиец във времето". Другото име е Джей Кортни, който изигра сина на ченгето Джон Маклейн - Джак - в петата част на "Умирaй трудно", която успя да утрои в приходите своя 92-милионен бюджет въпреки нееднозначните ревюта.

Лен Уайзман, който режисира четвъртата част ("Умирай трудно 4.0", известна още като "Live Free or Die Hard", 2007 г.), е определен за режисьор на шестата, а продуцент е Лоренцо ди Бонавентура, направил преди осем години сай-фай екшъна "Трансформърс".

Реакцията към новината в интернет пространството е хладна, а основният задаван въпрос е защо всеки франчайз и особено "Умирай трудно 6" трябва да има оригинален сюжет. Посочва се, че още в първия филм е разработен произходът на героя на Уилис - обикновено ченге, преди да се изправи срещу терористите, за да спаси жена си. Според критиците на проекта, изобретяването на нови и нови данни за произхода разводняват цялата история.

Разбира се, студиото търси сценарист. Известно е, че само последните два филма от поредицата имат оригинален сценарий, докато историите в предишните продължения развиваха съществуващ сюжет и нямаха връзка помежду си.

Най-актуалният проект, свързан в момента с Брус Уилис, е музикалната комедия "Рок на изток" ("Rock the Kasbah") на Бари Левинсън, поставена в Афганистан.

На снимката: Брус Уилис с дъщеря си от Деми Мур - актрисата и музикант Румър Глен Уилис (на 27 г.)
Copyright © 2024 Dir.bg.