Фалстарт: пренаписват сценария на "Z-та световна война"-2

01.11.2015 г.
Фалстарт: пренаписват сценария на Английският телевизионен сценарист и продуцент Денис Кели (на снимката) е бил нает от Paramount, за да напише нов проектосценарий за продължението на "Z-та световна война" (2013) с Брад Пит, съобщи The Hollywood Reporter. Досегашният сценарий бе разработен от Стивън Найт.

Стана очевидно, че снимките на новата лента не са могли да стартират през октомври, както от студиото съобщиха в началото на годината.

Проектът има определена нова премиерна дата за 9 юни 2017 г. (едновременно в САЩ и в Европа), след като досега бе предвидено лятото на 2016 г. Брад Пит е продуцент заедно с Диди Гарднър, Джереми Клайнър и Иън Брайс; испанецът Хуан Байона остава на режисьорския пост, след като Марк Форстър от оригинала го освободи. Байона получи предложение (от Universal Pictures) да се заеме и с друго потенциално доходоносно продължение – това на „Джурасик свят”, но то е предвидено за цяла година по-късно, юни 2018 г.

Първият филм бе направен по романа "World War Z: An Oral History of the Zombie War" (2006 г.) на американския хорър писател и сценарист Макс Брукс, а приходите от него надминаха очакванията, като достигнаха 540 милиона долара.

44-годишният Денис Кели създаде конспиративния фантастичен сериал "Утопия" (2013 - 2014) за британския Канал 4, както и ситкома "Pulling" (2013) за BBC-3. Той написа и мюзикъла "Матилда" за Кралския Шекспиров театър в съавторство с музиканта и актьор-комик Тим Минчин.
Copyright © 2024 Dir.bg.