Voyo.bg ще предава на живо обявяването на номинациите за Оскар 2016

12.01.2016 г.
Voyo.bg ще предава на живо обявяването на номинациите за Оскар 2016На 14 януари, президентката на американската филмова академия Шерил Бун Айзъкс, Гийермо дел Торо, Джон Кразински и режисьорът Анг Лий ще обявят номинациите за 88-та церемония по връчването на наградите Оскар.

Това ще се случи на специална пресконференция от две части, която ще се състои в Samuel Goldwyn Theater в Бевърли Хилс. Киноманиаците в България ще имат възможността да станат свидетели на първото пряко включване от червения килим този четвъртък от 15:30 часа, когато интернет платформата VOYO.BG ще предава на живо обявяването на претендентите за златната статуетка в 24-те категории на Оскарите.

Гийермо дел Торо и Анг Лий ще обявят номинациите за анимационен филм, късометражен анимационен филм, операторско майсторство, костюми, късометражен документален филм, пълнометражен документален филм, грим и прически, оригинална песен, късометражен екшън, звуков монтаж и звуков мишунг.

Броени минути след това, на сцената ще се качат актьорът, сценарист, продуцент и музикант Джон Кразински и президентката на "Academy of Motion Picture Arts and Sciences" Шерил Бун Айзъкс, за да разкрият кои ще бъдат претендентите за статуетка в категориите: най-добър актьор, най-добра актриса, най-добра актриса в поддържаща роля, най-добър актьор в поддържаща роля, монтаж, чуждоезичен филм, операторско майсторство, сценография, визуални ефекти, адаптиран сценарий и оригинален сценарий.

На пресконференцията за обявяването на номинациите за Оскар в Лос Анджелес ще присъстват представители на повече от 400 медии от целия свят. Самата церемония по връчването на Оскарите ще се състои, както е известно, на 28 февруари в Dolby Theatre и Highland Center в Холивуд и ще се излъчва от телевизия ABC за повече от 225 държави и територии в света. Водещ на шоуто е тъмнокожият комик Крис Рок, който към датата на церемонията ще е навършил 51 години.
Copyright © 2024 Dir.bg.