Кой български филм искате да гледате?

09.08.2016 г.
Кой български филм искате да гледате?Национален филмов център организира 5 безплатни прожекции на любими български филми на открито. Филмите ще могат да се видят от 20 до 24 септември в района на Морската градина, а кои точно ще бъдат те, решават зрителите - чрез анкетата “Любим български филм”.

Въпросът в онлайн анкетата е един: "Кой български филм искате да гледате?" Попълва се желаното заглавие и се изпраща. Анкетата е отворена до 20 август, а засега в класацията води култовият “Вчера” на Иван Андонов, следван от съвременния “Докато Ая спеше” на Цветодар Марков. Ще бъдат показани 5-те филма, събрали най-много гласове.

34-ият фестивал на българския игрален филм “Златна роза” 2016 ще се проведе между 19 и 25 септември във Варна. В дългите и все още топли вечери жителите на Варна и гостите на морския град ще имат възможността да видят най-новите български продукции в залите на Фестивалния и конгресен център. Петте безплатни прожекции на открито са по повод 25-годишнината от създаването на Националния филмов център, организатор на фестивала. Скоро ще бъде обновена информацията на официалния сайт "Златна роза" с часовете и местата на прожекциите.
Copyright © 2024 Dir.bg.