Джен Ло и ДиКаприо в биографични филми

22.10.2016 г.
Джен Ло и ДиКаприо в биографични филмиЛеонардо ДиКаприо ще играе във филм за Самюъл Филипс-Сам - звукозаписния продуцент, изиграл водеща роля в налагането на рокендрола като мейнстрийм в попмузиката през 1950-те години в САЩ. Починалият през 2003 г. американски музикант и бизнесмен, чрез студиата си "Sun Studio" и "Sun Records" в Мемфис, открива и промоцира таланти като Хаулин' Улф, Карл Пъркинс, Джери Лий Луис и Джони Кеш; през 1954 г. той стартира кариерата на Елвис Пресли. Филипс представя на публиката саунд, който не е бил чуван дотогава.

Paramount Pictures са закупили правата върху биографичната кника "Сам Филипс: човекът, който изобрети рокендрола" (2015 г.), написана от музикалния критик Питър Гуралник. Разработката на лентата е предоставена на компанията на ДиКаприо "Appian Way" в лицето на нейния президент по производството Дженифър Дависън. Сред продуцентите е и Мик Джагър (тв сериала "Винил").

Сред задълженията на ДиКаприо са да намери сценарист и режисьор.

След "Завръщането" (2015), през 2016 и 2017 г. няма игрални филми с актьорското участие на Леонардо ДиКаприо. Единствено телевизионните зрители могат да го видят в документалния филм „Преди потопа“ на National Geographic Channel на 30 октомври т.г. Изпълнителен продуцент е Мартин Скорсезе.

Дженифър Лорънс също се спряга от медиите за нова биографична роля. Сред скорошните новини около актрисата са информациите за екранизация на „Великолепната жена” (юли 2015), съвместния сценарен проект с Ейми Шумър (август 2015),  режисьорския и продуцентски проект "Project Delirium" (ноември 2015), участието в проекта на Дарън Аронофски (януари 2016), ролята на любовницата на Фидел Кастро - Марита Лоренц, в проекта "Marita" (януари 2016), както и в биографичните драми "Bad Blood" (на Адам Маккей с 5-милионен бюджет, за жената-предприемач Елизабет Холмс) и "It's What I Do" (за военната фотографка Ландзи Адарио, заловена в Либия през 2011 г.) - този път се говори, че Лорънс ще бъде Зелда Фицджералд в “Zelda".

Поредният проект е на Рон Хауърд, който работи заедно с бившата служителка на Lionsgate Алисън Шърмър - работила с Лорънс по "Игрите на глада". Концепцията е да се екранизира бестселър от 1970 година, написан от американската авторка Нанси Милфорд. Сценарият вече е написан от Ема Фрост, с досегашен опит изключително от телевизионни филми и сериали.

Зелда е съпругата на Франсис Скот Фицджералд, като филмовият сценарий акцентира върху отчаяните й опити да утвърди собственото си изкуство и да излезе от сянката на мъжа си. Лайтмотив на екранизацията е "може ли любовта да оцелее между двама равностойни творци".

Продуценти ще бъдат Шърмър заедно с Дженифър Лорънс и нейната асистентка (също от "Игрите на глада") Джъстин Шароки, както и Брайън Оливър от "Cross Creek Pictures". Последният преговаря и за финансирането на филма.

Най-скорошният филм с участието на Лорънс, който ще видят българските кинозрители, е фантастиката "Пасажери" (на 6 януари).
Copyright © 2024 Dir.bg.