Завършиха снимките на "Тор: Рагнарок", нов персонаж

28.10.2016 г.
Завършиха снимките на Новозеландският режисьор Тайка Уайтити, работещ по първия си холивудски проект - "Тор: Рагнарок" на Marvel Studios, - приключва с 84-те снимачни дни на филма в Австралия. Днес му предстоят последните снимки. Във включване на живо през Фейсбук преди няколко часа, той показа на света снимачната площадка.

"Ето какво трябва да знаете за снимачните площадки - тук е много шумно! Шум по цял ден...А в тази красива местност с езера е пълно със змии", сподели Уайтити.

Той бе в компанията на част от екипа си, включително на Крис Хемсуърт и Теса Томпсън.


Преминавайки покрай групата актьори, Уайтити спомена, че един от тях играе персонаж на име Мик (Miek). Според комиксите, това е насекомообразен извънземен, появил се в сюжетната линия на анимацията "Планета Хълк" (2010 г.). Там Мик, заедно със зеления гигант, оглави въстание срещу деспотичното правителство на планетата Сакаар, на която робите са заставяни да се бият като гладиатори.

Както е известно, героят на Марк Ръфало (Хълк) във филма на Уайтити се съюзява с Тор, за да се бие с космическото създание Гросмайстора (или "Великия майстор"), образа на Джеф Голдблъм - пристрастен към гладиаторските игри. Напълно е възможно сюжетът на филма, който не е оповестен, да заимства от анимацията.

В България "Тор: Рагнарок" по план излиза на 27 октомври 2017 г., а българските зрители имат възможността утре и в началото на ноември да видят най-новия филм на Уайтити - приключенската комедия "Лов на диви хора" с участието на Сам Нийл, представена от фестивала SoIndependent.

Преди десетина дни Тайка Уайтити отговори в уеб чат на въпроси на потребители на сайта Reddit. Тогава той им написа: "Положих усилия, за да игнорирам съществуването на други филми за Тор. Опитвам се да игнорирам цялата останала киновселена на Марвъл и просто да правя добро кино!"
Същото направи и Джеймс Гън, когато работеше по "Пазители на Галактиката". Никой не мислеше, че филм с говорещ енот ще има успех, но събра 773 милиона долара. В подхода на Уайтити има здрав смисъл - героинята на Натали Портман е отстъпила място на нова любима, а самият Тор си е взел отпуска по време на "Първият отмъстител: Войната на героите". Логично е да се мисли, че на Тор не му трябват определени условия от киновселената на Марвъл и че "Рагнарок" ще бъде съвсем нов филм в сравнение с двата си предшественика.
Copyright © 2024 Dir.bg.