Каскадьор съди Том Сайзмор, шофирал пиян на снимки

29.10.2016 г.
Каскадьор съди Том Сайзмор, шофирал пиян на снимкиКаскадьорът Стив Де Кастро заведе съдебно дело за щети срещу 54-годишния американски актьор Том Сайзмор ("Жега", "Блек Хоук", "Спасяването на редник Райън", "Пърл Харбър", "Зад решетките", "До краен предел"). The Hollywood Reporter публикува и факсимиле от исковата жалба, заведена вчера във върховния окръжен съд на Лос Анджелес.

Делото е за това, че Сайзмор е ударил каскадьора със SUV, тъй като е бил пиян по време на снимки. Де Кастро е работел на локация в летището край Агуа Дулсе (близо до Санта Кларита) на 6 юли, когато Сайзмор е дошъл интоксикиран като е знаел, че ще шофира превозно средство.

Действието се развива по време на снимки на телевизионния сериал "Shooter" на Paramount Television / USA Network, който е по филма на Антоан Фукуа "Снайперист" (2007) и чиято премиера е на 15 ноември. Тогава Де Кастро е блъснат от джип и откаран с хеликоптер до близката болница. Нараняванията му са описани като умерени, без опасност за живота, без счупени кости - само натъртвания и охлузвания. За кратък момент автомобилът частично е и преминал върху каскадьора.

Към делото срещу Сайзмор са се присъединили и компаниите Viacom, Paramount и други, които го обвиняват още в небрежност, нанасяне на телесни повреди и преднамерено причиняване на емоционални страдания. Каскадьорът твърди още, че продуцентите са одобрили действията на актьора, като не са го отстранили от снимки след инцидента.

каскадьорът Стивън Де Кастро


Само две седмици след случката, Сайзмор е арестуван по съмнения за домашно насилие. През 2003 г. той бе осъден на 6 месеца условно за заплахи и побой над бившата си приятелка. През август 2004 г. надзорниците по присъдата откриха в дома му принадлежности за наркотици и го арестуваха, но Сайзмор се размина с глоба от $10 000. По-рано показа позитивен тест за амфетамини. През май 2007 г. Сайзмор беше задържан по подозрение в нарушаване на условията на изпитателния срок и пратен в затвора, като изкара зад решетките половината си присъда. През май 2009 г. актьорът отново бе арестуван, по подозрение в нарушаване на условията на предсрочното си освобождаване.
Copyright © 2024 Dir.bg.