Изтекоха правата върху "Зеленият стършел", Paramount ще прави нов

16..11.2016 г.
Изтекоха правата върху През 2011 година, благодарение на усилията на ентусиаста Сет Роугън, излезе комедийният екшън "Зеленият стършел". Той обичаше образа на героя Брит Рийд "зеления стършел" и мечтаеше да го изиграе - скучаещ плейбой и наследник на издателска империя, който нощем си слага маска и налага ред в града заедно с помощника си Като. Французинът Мишел Гондри направи лентата, но тя 227 милиона долара при изразходвани около $120 млн и идеята за продължение секна. Освен това, правата за екранизация на радиопиесата от 1936 г. на Джордж Трендъл, държани от "Sony Pictures", вече изтекоха.

Преди кинофилма, през 1966 година телевизия ABC излъчи едноименен сериал в 26 епизода (по 99 минути всеки), в който ролята на Като бе изиграна от Брус Лий.

Днес се появи информацията, че Парамаунт заедно с продуцентската къща на Питър Чърнин ("Домът на Мис Перигрин за чудати деца", "Зората на планетата на маймуните" и др.) са решили да придобият правата за екранизация на историята. Гавин О’Конър, който неотдавна завърши "Счетоводителят", а през 2008-а направи друг криминален трилър - "Гордост и слава", - ще режисира новия филм. Сценария ще напише Шон О'Кийф (Sean O'Keefe), който не е известен с друго, освен с това, че преди 12 години бе съпродуцент на хорър фантастиката "Завръщане от отвъдното". Ролята на Като ще поеме китайската суперзвезда Стивън Чоу, който имаше намерение да направи собствен проект още преди този на Гондри.

Любопитна подробност е, че Джордж Клуни също е имал желание да изиграе Зеления стършел. Актьорът стана известен от сериала "Спешно отделение" (1994) и в края на 90-те години търси крупен проект, с който да се прехвърли на голям екран. Тогава правата върху "стършела" са при Universal. Стивън Спилбърг обаче го убеждава да влезе в друг проект - екшъна "Миротворецът" (The Peacemaker) на "DreamWorks".

Paramount сега ще се опита да започне от нулата, като накара зрителите да забравят за филма с Роугън. О'Конър е подходящ за целта, тъй като лично обожава радиосериала, вървял през 30-те години. "Исках да снимам Зеленият стършел още преди да започна да се занимавам с кино", твърди американецът. - "Повечето от децата навремето играеха на Супермен и Батман, а мен ме интересуваше само един супергерой - Стършелът. Винаги съм мислел, че е най-готин, тъй като не притежава супер способности! Освен това, не се облича в клоунски костюм. Той е престъпник както спрямо закона, така и спрямо престъпния свят".

В продължение на повече от 20 години режисьорът дебне как правата за екранизация преминават от едни в други ръце и когато разбира, че за малко са свободни, обажда се на Питър Чърнин и заедно разработват проекта за Парамаунт.

Новият Зелен стършел ще отговаря на съвременността в 21 век. О'Конър смята да изчисти поредицата от кича и да направи Брит Рийд един модерен герой. В режисьорската му версия, филмът ще се занимава с "преоткриването на себе си". "Когато отново видим Рийд, той вече е загубил вяра в системата и полицията, воюва сам със себе си. Опитите му да разбере какво прави го водят до образа на Зеления стършел. Той е нещо като анти-Брус Уейн/Батман: трудно му е да осъзнае дали хората го приемат като спасител или разрушител", описва образа О'Конър. Според него на актьора, който ще го изиграе, ще му е необходима добра физическа форма, тъй като новият Стършел ще получи армейско минало.
Copyright © 2024 Dir.bg.