Робърт Земекис фаворит за "Светкавицата"

17.05.2017 г.
Робърт Земекис фаворит за Един от съвместните проекти между Warner Bros. и DC Entertainment - "Светкавицата" ("The Flash"), който е преследван от неудачи вече 12 години, като че постепенно започва да придобива по-ясни очертания. Датата на излизане бе преместена от 2018 за 2020 година, а сега, според "The Wrap", режисурата ще поеме носителят на "Оскар" 65-годишният Робърт Земекис. Информацията на изданието идва от "лице, близко до ситуацията".

Филмът с участието на Езра Милър в ролята на свръхбързия супергерой Бари Алън би отбелязал завръщане на Земекис към света на "Завръщане в бъдещето". Запазена марка на режисьора е съчетанието на емоционална история с първокласни визуални ефекти.

24-годишният Милър игра миналата година в спин-офа на "Хари Потър" - "Фантастични животни и къде да ги намерим" на Warner Bros., а феновете придобиха първи поглед върху Светкавицата в "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта". Той се появи за миг в летния хит "Отряд самоубийци", има роля и в предстоящия "Лигата на справедливостта".

През март 2005 г. Дейвид Гойър се бе заел със сценария на "The Flash" от поредицата на DC Comics за студент по химия, който развива свръхбързина след експлозия в лаборатория. През октомври 2016 г. заради творчески различия проектът загуби режисьора си Рик Фамъюа, който бе внесъл и поправки в сюжета, а преди това не постигна сделка със Сет Греъм-Смит. През януари 2017 г. студията взеха решение да пренапишат сценария и задачата пое британецът, живеещ в Лос Анджелис - Джоби Харолд ("Крал Артур: Легенда за меча", "Робин Худ").

С роли в "Светкавицата" засега са Киърси Клемънс ("Да разлаем съседите още веднъж") в ролята на Айрис Уест и Били Крудъп в ролята на Хенри Алън, бащата на главния герой. Известният досега от задокеанския театър Рей Фишър ще играе Киборга, който образ преминава от ""Батман срещу Супермен" през самостоятелен филм "Киборг", "Лигата на справедливостта" и накрая (засега) в "Светкавицата".

Преди евентуално да се заеме с "The Flash", Робърт Земекис ще завърши за Universal Pictures драмата "Marwencol" (ноември 2018 г.) със Стив Карел, която е адаптация на едноименния, отрупан с награди от критици и фестивали документален филм-дебют на Джеф Малмбърг от 2010 г. Последният филм на Земекис - „Съюзени” не успя да предизвика очаквания фурор, въпреки звездите Брад Пит и Марион Котияр - при бюджет от 85 милиона долара, бокс офисът в Щатите едва надхвърли 40 милиона, но благодарение на световното разпространение общите приходи достигнаха 109 млн.


След неуспеха на "Батман срещу Супермен", изразяващ се в недобро приемане от критиката и в разочароващ бокс офис, два месеца след премиерата му - през май 2016 г. - Warner Bros. предприеха решителни организационни промени и създадоха в Бърбанк, Калифорния специално ново студио - "DC Films", като назначиха за негови шефове Джон Бърг (дотогава изпълнителен вицепрезидент по развитието и производството) и Джеф Джонс (главен директор по съдържанието). Новата структура се фокусира върху филмите, свързани с DC Entertainment.
Copyright © 2024 Dir.bg.