Китай бави холивудските хитове

14. 07. 2017г.
Китай бави холивудските хитове„Спайдър-мен: Завръщане у дома” ще излезе по кината в Китай най-рано през август. Същото се отнася и за „Войната за планетата на маймуните” и „Валериан и градът на хилядите планети”, а „Дюнкерк” на Кристофър Нолън се очаква да се появи през първата половина на септември.

По-рано тази година холивудските хитове имаха своите премиери едновременно с датите в Щатите, но според „Hollywood Reporter” властите са решили отново да наложат т.нар. „затъмнение” – период, в който негласно е забранено да се пускат нови холивудски филми.

Основната цел на този метод е повишаване на приходите на местните продукции, които според местните закони не трябва да бъдат по-малко от 55% от общите приходи в годишния китайски боксофис.

В повечето случаи това забавяне след световната премиера се отразява неблагоприятно на приходите от американските продукции.
По-рано тази година „Бързи и яростни 8” спечели над 400 милиона долара от разпространението в Китай, което направи филмът най-успешният холивудски проект, излязал по екраните в страната.
Copyright © 2024 Dir.bg.