Бен Кингсли като Салвадор Дали

03. 05. 2018 г.
Бен Кингсли като Салвадор ДалиПреди 35 години той получи „Оскар“ за ролята на Ганди в едноименния шедьовър на Ричард Атънбъро. Предстои ни да видим сър Бен Кингсли като друга не по-малко легендарна личност – Салвадор Дали (1904-1989). В новия филм „Dali Land” ще му партнират номинираните за „Оскар“ Лесли Манвил и Тим Рот, както и младата английска звезда Франк Дилейн („В сърцето на морето“).

Биографичната продукция ще се фокусира върху необикновенния брак между гениалния сюрреалист и неговата обсебваща съпруга и муза Гала. Манвил ще е в нейната роля, Рот ще играе доверения човек на Дали – капитан Мур, а Дилейн ще е млад художник ентусиаст.

Режисьор ще бъде създателката на „Американски психар“, канадката Мери Харон. Тя е и автор на сценария заедно с Джон К. Уолш.

Действието във филма ще се развива през 1973 г. в Ню Йорк и Испания. Събитията са представени през очите на Джеймс (Дилейн), асистент в една галерия, който помага на Дали да се подготви за бляскавото откриване на предстояща изложба. Младежът се надява да научи някои от тайните на един от най-големите художници на 20 век. Вместо това попада в свят на безумни партита, жестоки лични битки и научава един важен урок – че в света на изкуството властват парите и интригите.

Снимките на филма предстоят през ноември и декември в Испания и Канада.

Салвадор Дали, снимка между 1949 и 1956 г. от фотографа Ricardo Sans Condeminas:
Copyright © 2024 Dir.bg.