Ванеса Редгрейв ще получи „Златен лъв“ за цялостен принос

25. 07. 2018 г.
Ванеса Редгрейв ще получи „Златен лъв“ за цялостен приносЛегендарната британска актриса Ванеса Редгрейв ще получи „Златен лъв“ за цялостен принос по време на фестивала във Венеция. Решението бе взето от борда на директорите на престижния кинофорум по предложение на директора на фестивала Алберто Барбера. Режисьорът Дейвид Кроненбърг също ще бъде удостоен със „Златен лъв“.

Редгрейв има шест номинации за „Оскар“ през кариерата си, продължаваща повече от шест десетилетия, и печели статуетката за участието си във филма „Джулия“ от 1977 г. Тя е удостоена с купата „Волпи“ на фестивала във Венеция през 1994 г. за участието си в „Малката Одеса“. Сред останалите й отличия са още „Еми“, „Тони“, „Оливие“, БАФТА и „Златен глобус“.

Сред най-новите филми на Редгрейв са „The Aspern Papers“ с Джонатан Рис Майърс и Джоли Ричардсън, „Mrs Lowry & Son“ с Тимъти Спол и „Джорджтаун“ на дебютиращия като режисьор Кристоф Валц. През миналата година тя режисира и участва във филма „Sea Sorrow“ заедно с Рейф Файнс и Ема Томпсън, а освен това не спира да се изявява на театрална сцена.

81-годишната актриса сподели, че е удивена и невероятно възхитена от оказаната чест. Юбилейното 75-то издание на фестивала във Венеция ще се проведе от 29 август до 8 септември.  
Copyright © 2024 Dir.bg.