Дани Бойл се оттегли от "Джеймс Бонд"

21.08.2018 г.
Дани Бойл се оттегли от Дани Бойл, който преди три месеца бе обявен официално за режисьор на следващото издание на франчайза за Джеймс Бонд ("Bond 25"), напуска продукцията. Това бе обявено в съобщение през Туитър на продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи съвместно с Даниел Крейг. Става ясно, че решението е на самия Бойл.

Не е ясно дали изтъкнатите творчески различия ще попречат на графика за излизане на филма на екран. Новият американски дистрибутор MGM e обявил 08.11.2019 за премиера в САЩ, която трябва да последва британската от 25.10.2019. Българската дата обикновено следва американската, като в случая и местният ни разпространител на поредицата ще бъде нов - след като международните права на "Sony" изтекоха преди три години със "Спектър", сега за "Bond 25" са на "Universal Pictures".

Според запознати, ябълката на раздора е националността на главния злодей. Досегашният режисьор искаше да използва руски персонаж, а централна тема да бъде политическото напрежение с Русия. Конкретен източник на напрежение с продуцентите е станал полският актьор Томаш Кот ("Студена война"), когото Бойл е виждал в ролята на отрицателния герой.

Крейг за пети път ще играе Бонд - по сценарий на Джон Ходж, партньор на Бойл от "Трейнспотинг", по идея също на Бойл. Дани Бойл обаче бе направил уговорката, че интересът му да участва е предизвикан единствено от възможността да разкаже точно определена специфична история, и то по своя начин. Според "Дедлайн", при тези обстоятелства не е ясно дали продуцентите по-нататък ще продължат да съблюдават сценария на Ходж, или ще се върнат към предната версия на Нийл Първис и Робърт Уейд - автори преди това на "Казино Роял" (2006), "Спeктър на утехата" (2008), "007 координати: Скайфол" (2012) и "Спектър" (2015).

Търсенето на режисьор започва наново, като през февруари. Сред досега спряганите имена бяха Дени Вилньов, Дейвид Маккензи ("На всяка цена"), Ян Деманж и други. Вилньов е твърдо зает с "Dune" и Тимъти Шаламей за "Legendary Entertainment", но Макензи като че е свободен, след като завърши "Outlaw King" с Крис Пайн в шотландска история от 14 век. Деманж също би трябвало да е на разположение, след като вече влезе в постпродукция с "Хлапето Рик" и Матю Макконъхи.
Copyright © 2024 Dir.bg.