Джон Литгоу с главна роля във "Fair and Balanced"

23.08.2018 г.
Джон Литгоу с главна роля във 72-годишният номиниран за два Оскара американски актьор, продуцент и музикант Джон Литгоу ще се превъплъти в образа на Роджър Ейлс, покойния президент и главен изпълнителен директор до юли 2016 г. на Fox News. Бившият медиен консултант на американските президенти Никсън, Рейгън и Буш подаде оставка след обвинения в сексуален тормоз, след което стана съветник в кампанията на сегашния президент Тръмп, докато миналата година падна у дома си и си удари главата, след което почина на 77-г. възраст.

Работното заглавие на биографичната драма на Annapurna Pictures представлява един от най-известните слогани на империята на Мърдок, като мотото "Fair & Balanced" ("Честни и балансирани") се използваше във връзка с ""Real Journalism" ("Истинска журналистика"). Други известни слогани на групата са "We Report. You Decide", "The Most Powerful Name in News", "America's News Headquarters".

Филмът ще се фокусира върху възхода и падението на кариерата на Ейлс във Фокс Нюз, подпомогната от политическото разделение в страната. На Литгоу, носител още на Златни глобуси, награди Еми и Тони, ще партнират звезди като Никол Кидман (в ролята на Гречен Карлсън - телевизионен водещ, "Мис Америка" от 1989 г. и настоящ председател на конкурса "Мис Америка"), Марго Роби (като измислената помощник-продуцент Кейла Посписил) и Шарлийз Терон (в образа на журналистката, юрисконсулт, тв водещ и политически коментатор Мегън Кели).

Сценарият на Чарлз Рандолф, когото познаваме от "Преводачката", "Любовта е опиат" и особено от неговия Оскар за "Големият залог", предлага не гледната точка на самия Ейлс, а разказва историята през очите на неговите жертви, група служителки-жени, които се изправят срещу културата на сексизъм в медията и свалят от власт новинарския барон. Режисурата е на Джей Роуч - носител на 4 награди "Еми" в телевизия и режисирал Брайън Кранстън в номинацията му за "Оскар", "Златен глобус" и "БАФТА" за също биографичната драма "Тръмбо" (2015 г.).

"Fair and Balanced" не е единственият проект, излизащ скоро и залагащ на Роджър Ейлс. Друг такъв е телевизионният минисериал на Showtime, екранизация на биографичната книга от 2014 г. с дълго заглавие "The Loudest Voice in the Room: How the Brilliant, Bombastic Roger Ailes Built Fox News – and Divided a Country" на младия журналист, репортер на сп. New York и кореспондент на Vanity Fair Гейбриъл Шърман. Ръсел Кроу ще влезе в образа на Ейлс на малкия екран, но при това фокусът е върху самия персонаж с неговата кариера и живот, за разлика от кинофилма.

Сред продуцентите на "Fair and Balanced" са Мегън Елисън, Чарлз Рандолф и Джей Роуч, копродуцент е Шарлийз Терон.

Литгоу има опит с отрицателни роли в "Катерачът" (1993) и "Пристъп на безумие" (1992), а догодина с него излиза комедията "Late Night" с участието още на Ема Томпсън и Хю Данси, както и "Гробище за домашни любимци", който фентъзи хорър ще видим и в България на 19 април.
Copyright © 2024 Dir.bg.