Тръгнаха снимките на "Morbius"

06.03.2019 г.
Тръгнаха снимките на Чрез Туитър, вчера Джаред Лето сподели първата си снимка от снимачната площадка на вампирско-супергеройската фантастика "Morbius". Зад клапата се виждат очите и прическата му, а в текста си Лето казва, че е изминала една седмица /снимки/ и остават още 11. По този начин се очертават около три месеца продукция на очаквания догодина филм - премиерната дата е определена за 31 юли 2020 г. Разпространител за България е Александра Филмс.

Морбий е спин-оф на поредицата "Спайдър-мен", като персонажът му е един от отявлените му врагове. В комикса „Невероятният Спaйдър-мен“ през 1971 г. Морбий е учен, опитващ се да открие лек за кръвно заболяване. Нещата обаче излизат извън контрол и докторът се превръща в жаден за кръв вампир, след като си инжектира серум, съдържащ кръв от прилеп... Копродукцията "Сони" - "Марвъл", едно от работните заглавия на която е „Morbius the Living Vampire“, развива новата киновселена на Sony - "SUMC".

Режисира шведът с баща-чилиец Даниел Еспиноса, а Лето е познат на публиката с превъплъщението си като противник на супергерои - той вече я впечатли с поразителното си преобразяване като Жокера в „Отряд самоубийци“ (2016). В комиксовата литература популярността на Morbius с времето нараства и персонажът няколко пъти се обединява с други анти-герои и чудовища от вселената на Марвъл в борба срещу "голямото зло".

През ноември носителят на "Оскар" за "Dallas Buyers Club" (2013) публикува - тогава в Инстаграм - видео с това, как бръсне брадата си в подготовка за новата роля. Еспиноса пък има зад гърба си няколко успешни холивудски продукции и е считан за комерсиално най-успешния швед в киното за всички времена. Сценарият е на Мат Сазама и Бърк Шарплес, разработили сюжетните детайли на "Power Rangers"; продуценти са Ави Арад и Матю Толмак от "Венъм" заедно с Лукас Фостър.

В актьорския състав засега са известни само няколко имена освен Лето - това са Адрия Архона ("Огненият пръстен: Революция") и английските актьори Мат Смит ("Гордост и предразсъдъци и зомбита", номиниран за Еми за сериала "The Crown", номиниран за БАФТА за сериала "Doctor Who") и Джаред Харис ("Съюзени", номинация за Еми за сериала "Момчетата от "Медисън Авеню", номинация за БАФТА за сериала "The Crown"). За участие преговаря и звездата от "Бързи и япорстни" Тайрийз Гибсън.


Copyright © 2024 Dir.bg.