Тод Филипс пусна кадър от "Жокера"

23.03.2019
Тод Филипс пусна кадър от Режисьорът Тод Филипс, който в момента осъществява монтажа на "Жокера" заедно с Джеф Грот, публикува в Инстаграм кадър от излизащия през октомври филм за произхода на главния противник на Батман. На снимката е Артър (Хоакин Финикс), който още не се е превърнал в Жoкера. Той съсредоточено изучава запис от предаването на Мъри Франклин (Робърт Де Ниро). Предполага се, че именно неудачната му изява в програмата го тласка в крайна сметка към безумието. Краткият текст на Филипс към снимката е "Editing #Joker".

Действието на фентъзи трилъра ще се развива през 80-те години на XX век. Артър Флек, скромен и незабележим човек, се връща в Готъм след продължително отсъствие. Неуспешен комедиант, той иска да се погрижи за остаряващата си майка Пени Флек (Франсис Конрой), да си отпочине и да започне наново хумористичната си кариера. Не се интересува особено от това, което става около него. В миналото на Артър обаче има тайна: родът на Флек е свързан с рода на Уейн, най-богатото семейство в Готъм. Тази тайна ще накара Артър да изостави цивилизования си вид и да влезе в нова роля - на Клоуна, крал на престъпния свят.

Сценарият е на Тод Филипс съвместно със Скот Силвър, в ролите ще видим още Зази Бийц, популярния стенд-ъп комик Марк Марън, Шей Уигъм, Брет Кълън (като Томас Уейн, бъдещия Батман) и др. Оператор е Лоръс Шер, с когото Филипс работи по трилогията "Последният ергенски запой". Музиката е на исландската композиторка Хилдюр Гюднадотир. Продуценти са Брадли Купър и Тод Филипс през съвместната им компания "Joint Effort".

Copyright © 2024 Dir.bg.