Отмъстителите: Краят“ чупи рекорди

27.04.2019 г.
„Отмъстителите: Краят“ чупи рекордиОчакваше се финалът на сагата за Отмъстителите да счупи рекордите, но дори и най-смелите прогнози не предвиждаха подобен старт. По всичко изглежда, че новият хит на братята Антъни и Джо Русо ще спечели поне 300 милиона долара в САЩ и за по-малко от седмица ще достигне приходи по целия свят от около 1 милиард долара.

Само за петък той инкасира 140 милиона от продажбата на билети в Америка, като 60 милиона от тях са от предпремиерните прожекции. И двете цифри са рекордни. Нито един филм не е успявал да надмине границата от 300 милиона при премиерния си уикенд в САЩ. Най-близо до този резултат бе „Отмъстителите: Война без край“ през април 2018 г. (257,6 милиона).

Междузвездни войни: Силата се пробужда“ (декември 2015 г.) до момента държеше рекорда по приходи за един ден (119 милиона). На този филм принадлежеше и рекордът за най-успешна предпремиера (57 милиона). Както вече стана ясно, рекордьорът вече е друг.

В останалата част от света положението не е по-различно. Само за първите два дни „Отмъстителите: Краят“ спечели 305 милиона, като най-голям е приносът за това на Китай, където само за предпремиерата в сряда той счупи рекордите по приходи за един ден с 107,5 милиона долара.

Рекорди по приходи само за един ден бяха отбелязани още в Хонконг, Тайланд, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания, Египет и почти цяла Латинска Америка. Очакванията са до неделя филмът да инкасира приходи от най-малко 950 милиона долара.

В България, приключенското екшън фентъзи се прожектира в премиерната си седмица на рекордните за последния четвърт век 96 екрана.
Copyright © 2024 Dir.bg.