Сам Рокуел в „The Ballad of Richard Jewell“ на Истууд

11.06.2019 г.
Сам Рокуел в „The Ballad of Richard Jewell“ на Истууд Сам Рокуел е на финалната права в преговорите за участие в новия филм на Клинт Истууд. Както вече съобщихме, неуморимият ветеран ще снима драматичната история „The Ballad of Richard Jewell“, вдъхновена от статия в списание Vanity Fair.

Истууд ще е режисьор и продуцент на филма, разказващ истинската история на охранител, чийто живот се преобръща, след като открива подозрителен пакет по време на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г. Ричард Джуъл е обявен за герой, след като в пакета има бомба, която е обезвредена. Няколко дни по-късно обаче той се превръща в най-мразения мъж в САЩ, след като е набеден, че самият той е направил бомбата, а впоследствие се преструвал, че я е намерил. Джуъл се опитва да докаже, че е невинен и след 88-дневна битка ФБР го оневинява напълно. Репутацията му обаче е разклатена напълно, както и здравето му. Той е възстановен на работа, но умира от сърдечен удар на 44-годишна възраст.

Рокуел ще играе неговия адвокат, който се опитва да докаже невинността му в съда. За момента не е обявено кой ще играе Джуъл. Джона Хил и Леонардо ДиКаприо са спрягани преди време за ролите съответно на охранителя и неговия адвокат, но това няма да се случи. Все пак двамата ще са сред продуцентите на проекта.

За Рокуел това ще бъде поредната силна роля след тези в „Три билборда извън града“, донесла му „Оскар“, както и участието му като Джордж Буш във „Вице“ (непоказван в България), за което също бе номиниран за „Оскар“. Той играе и легендарния хореограф Боб Фоси в сериала „Fosse/Verdon“ и за ролята си отново бе затрупан с хвалебствени отзиви.
Copyright © 2024 Dir.bg.