„Играта на играчките: Пътешествието“ отново е лидер в боксофиса

01.07.2019 г.
„Играта на играчките: Пътешествието“ отново е лидер в боксофисаЧетвъртата част на една от най-успешните поредици на „Пиксар“ остава на върха в боксофиса в САЩ. „Играта на играчките: Пътешествието“ отбеляза спад от 52 %, който е най-големият от всички филми досега, но все пак спечели 57,9 милиона долара. За 10 дни на екран новата анимация вече има 236,9 милиона и с приходите от останалия свят има до момента почти половин милиард долара.

На второ място дебютира „Анабел 3“. Историята за демоничната кукла спечели 20,3 милиона долара за уикенда, но вече има 31,2 милиона, защото премиерата на филма бе в сряда в американските кина. В останалия свят той стартира с 45 милиона долара.

Трети се нареди другата нова премиера – романтичната комедия „Вчера си е за вчера“. Новият филм на Дани Бойл, който ще ни припомни много от хитовете на Бийтълс, спечели 17 милиона долара.

На седмо място се нареди удължената версия на Отмъстителите: Краят“. За този уикенд тя спечели 5,5 милиона долара и вече има общо 2,76 милиарда долара. Очакваме да разберем скоро дали филмът на братя Русо ще стане най-касовия хит на всички времена, изпреварвайки „Аватар“, държащ все още първенството с 2,78 милиарда.

Най-касовият филм извън САЩ този уикенд е „Спайдър-мен: Далече от дома“. Новият хит с Том Холанд в коронната му роля стартира с вчепатляващите 111 милиона долара. Най-успешен е резултатът му в Китай, където той се нареди трети сред всички Марвел хитове, като преди него са единствено последните две части на „Отмъстителите“.
Copyright © 2024 Dir.bg.