Нов култов трейлър на „Жокера

29.08.2019 г.
Нов култов трейлър на „Жокера“След трепетно очакване, ето че вече разполагаме с нов финален трейлър на един от хитовете тази есен. „Жокера“ обаче съвсем няма да е обичайния комиксов филм и ще е нещо различно от вселената на DC. Той ще показва пропадането на един обикновен човек – претърпелия провал в опита си да се наложи като комик Артър Флек, който губи разсъдъка си и се превръща в добре познатия ни гений на престъпността в Готъм сити.

Ролята изглежда като поредния триумф за Хоакин Финикс, който явно ще е един от претендентите за „Оскар“ догодина. Звездата от „Тя“ присъства във всеки кадър от новия трейлър и превъплъщението му е повече от впечатляващо. Големият въпрос е дали Финикс ще стане вторият актьор в тази роля с награда на Американската киноакадемия, след покойния Хийт Леджър.

Някои специалисти вече сравняват филма на Тод Филипс с трилогията на Кристофър Нолан за Черния рицар. Неслучайно очакванията са това да не е типичния комиксов хит, който ще засяга теми, свързани със съвременното общество и реалните отношения между хората.

Различното в Жокера“ е, че той черпи вдъхновение от класиките на Мартин Скорсезе от 70-те. Неслучайно във филма участва Робърт Де Ниро в ролята на известния водещ на телевизионно шоу Мъри Франклин, който е обект на възхищение от страна на Флек.

Зази Бийц е в ролята на Софи, в която обърканият Артър е влюбен, а Брет Кълън играе Томас Уейн, бащата на защитника на Готъм - Брус Уейн. Самият Томас няма да е толкова положителен герой и ще навява асоциации с Доналд Тръмп.

Премиерата на „Жoкера“ е тази неделя по време на фестивала във Венеция, където е включен в конкурсната програма. По кината у нас го очакваме от 4 октомври.
Copyright © 2024 Dir.bg.