Възможен ли е Батман срещу Жокера?

11.09.2019 г.
Възможен ли е Батман срещу Жокера?Warner и DC се канят да нанесат нов удар с „Жокера“, дългоочакваният филм на Тод Филипс за прочутия злодей, сеещ разруха в Готъм сити. И тъй като в процес на подготовка е и филм за Батман, много фенове си задават въпроса дали двамата прочути герои ще се изправят един срещу друг. За последно ги видяхме заедно точно преди 30 години в емблематичния филм на Тим Бъртън, където в ролите им бяха Майкъл Кийтън и Джак Никълсън.

Няма обаче да има връзка между новите филми за Жокера и Батман, като действието им ще се развива по различно време. А и Филипс разби надеждите за тяхно ново събиране. Той категорично подчерта, че няма как да видим двамата заедно на екрана. Поне не и в изпълнение на Хоакин Финикс и Робърт Патинсън.

„Може да звучи странно, но в САЩ комиксите са като творчеството на Шекспир. Съответно може да видите безкрайно много версии на „Хамлет“, споделя Филипс, като така намеква, че в бъдеще ще се появят още много Жокери.

Но едва ли някой от тях ще е като този на Хоакин Финикс. Той пожъна безкрайно много суперлативи за феноменалното си преобразяване и със сигурност ще бъде номиниран за „Оскар“.

Жокера“ имаше своята световна премиера на фестивала във Венеция, където бе възнаграден с продължителни аплодисменти. И изненадващо за някои, но напълно заслужено бе удостоен с голямата награда „Златен лъв“. Сега прогнозите са и че ще счупи всички рекорди при премиерата си в началото на октомври.Copyright © 2024 Dir.bg.