Цензурата в Китай допусна „Имало едно време... в Холивуд

24.09.2019 г.
Цензурата в Китай допусна „Имало едно време... в Холивуд“Знаем, че цензурата в Китай не долюбва филмите на Куентин Тарантино, които са изпълнени с прекалено много насилие и нецензурен език. Но новият му филм „Имало едно време... в Холивуд“ все пак ще бъде разпространяван в страната. Той ще излезе по кината на 25 октомври.

Премиерата ще е скоро след националния празник на Китай, който е в първата седмица на октомври. Тогава по кината традиционно излизат местни филми, в които водещ е патриотичния мотив. А филмът на Тарантино е на светлинни години от подобни патетични заглавия. Сред продуцентите му обаче е китайската компания Bona Film Group и явно тя е успяла да договори разпространението му.

Имало едно време... в Холивуд“ припомня трагичните събития от преди половин век, свързани с убийствата на Чарлз Менсън и неговата секта. Финалните сцени са прекалено кървави и предизвикаха известна негативна реакция от страна на критиците при премиерата на филма на фестивала в Кан. Но пък филмът се превърна в един от най-успешните в кариерата на култовия режисьор с приходи до момента от над 344 милиона долара.

Филмът на Тарантино „Джанго без окови“ бе обявен за разпространение в Китай през 2013 г., но впоследствие бе свален от екран поради „технически причини“. Всъщност местните цензори се бяха уплашили от филма с Джейми Фокс, в който имаше насилие и голи тела. Впоследствие всички фрапиращи моменти бяха изрязани и „Джанго без окови“ бе разпространен, но без никакъв интерес.

Все още не знаем дали и каква част от „Имало едно време“ ще бъде съкратена в Китай. А ако Тарантино бъде подразнен от подобно посегателство, нищо чудно да забрани излъчването му.  
Copyright © 2024 Dir.bg.